Avatás

2023.01.28. 14:26

Sötét padláson lövöldöztek, most új, hat állásos lőpályán gyakorolhatnak a sámsoni tehetségek - galériával

Lőtér avatására gyülekeztek szombaton reggel a békéssámsoniak. Az önkormányzat egy használaton kívüli iskolaépületet felújított és annak a tehetséges kis közösségnek adta át, akik már bizonyítottak. Számos országos versenyről tértek haza bajnokként a sámsoni lövészek. A folytatásban nem a sötét és hideg padláson gyakorolnak, hanem kulturált, világos környezetben.

Csete Ilona [email protected]

Sámson bajnokai, Jován Noémi, Kotré Judit, Szakács Tünde, tartottak bemutatót az új lőpályán

Fotó: Csete Ilona

A Bartók Béla utcai volt iskola két tantermének összenyitásával tették alkalmassá az épületet arra, hogy a sámsoni lövészek klubja beköltözzön és öregbítse tovább a település, az iskola és a helyi tehetségek hírnevét.

–  Virág Zoltán klubvezető, tehetséggondozó pedagógus 2021 őszén keresett meg, hátha találnánk olyan helyet, ahol kulturált körülmények között gyakorolhatnának a klubtagok. Ezt az önkormányzati ingatlant kikezdte az idő vasfoga, semmire nem használtuk. Volt vele sok munka és lesz is a folytatásban (tető, folyosó rendbetétele, mosdó kialakítása), de úgy érzem megérte a befektetett munka –fogalmazott az átadáson Annus István polgármester, aki már a fűtés megoldásán is dolgozik.

– A sámsoni gyerekek több generációja bizonyította hazai és nemzetközi lövészversenyeken elért nagyszerű eredményekkel, hogy jelene mellett van jövője is ennek a sportnak településünkön. Mi most ehhez ezzel járulunk hozzá – mondta köszöntőjében a polgármester. 

Azt már Virág Zoltán klubvezető elevenítette fel, hogy kezdetben egy szűk folyosón egyesével lőhettek a gyerekek, majd egy sötét és nagyon hideg padlás volt az otthonuk, ott három lőálláson gyakoroltak. Ám a lelkesedésüket ez sem törte meg. 

Sokan kíváncsiak, érdeklődnek e sportág iránt
Fotós: Csete Ilona

– Mindent kihoztunk ebből a sportból, amit csak lehetett ilyen adottságok mellett. Boldogok vagyunk, hogy a település vezetői értékelik erőfeszítéseinket, értékelik sikereinket, azt, hogy a fiatalok hasznosan töltik szabadidejüket nálunk. E sport önfegyelemre, összpontosításra nevel, építi a csapatszellemet. Kicsit magányos sport is, de aki elszánt, tehetséges, annak biztosítottak a lehetőségek. Mostantól egy tágas, világos, hat állásos lőpályánk van és reménykedünk, hogy kikerülnek majd újabb bajnokok Békéssámsonról – tette hozzá a klubvezető.

És ez csak a kezdet. Létrehoznak egy lövész egyesületet is, pályázati forrásokat bevonva fejleszthetnek. Cél: hogy legyenek minél többen, a sportolóik gyakorolhassanak folyamatosan a jó versenyeredmények elérése érdekében.

A megnyitó után bemutató lövészetet tartottak korábbi, sikeres békéssámsoni fiatalok, köztük Szakács Tünde válogatott sportoló, Kotré Judit és Jován Noémi. Majd amatőr lövészversenyt is hirdettek a kíváncsi női és férfi résztvevőknek.

Sportlövők községe a sámsoni

Andrássy Árpád, a Magyar Sportlövők Békés Vármegyei Szövetség főtitkára is elfogadta a sámsoniak meghívását. A látványról elégedetten nyilatkozott, gratulált az új lőtér megvalósításához.

 – Régi a kapcsolatunk Békéssámsonnal. Igen ügyes versenyzők kerültek ki innen folyamatosan. Példás a tehetséggondozás. Felterjesztettem Békéssámsont mint sportlövő községet a Magyar Sportlövők Szövetségéhez. A májusi közgyűlésen napirenden lesz ez a téma is – jelentette be a lőpálya avatóján a főtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában