Találkoztak a szervezetek

2023.02.05. 06:30

Megtartották az immár hagyományos Civil Bált Békéscsabán - galériával

Immár a 22. Civil Bált tartották meg szombat este Békéscsabán, a Kornélia Étteremben, a Civil Szervezetek Szövetsége szervezésében. Gólya Pál, a szövetség elnöke hírportálunknak elmondta, a rendezvény lényegében a civilek farsangi bálja, melyen idén mintegy 178 ember vett részt.

V. E.

Fotó: Für Henrik

Hozzátette, eseményük – a koronavírus miatt – egy év kivételével több két évtizede töretlen. Visszaemlékezett, az első Civil Bált még a mostani Andrássy Gyula Gimnáziumban rendezték meg, az akkori laktanya ebédlőjében. Számára feledhetetlen maradt, hiszen egyrészt ott is nagyon sokan voltak, másrészt pedig az első rendezéssel számos kihívás és bonyodalom is járt. Ráadásul akkoriban saját maguk díszítették a termet, ami szintén maradandó élmény volt.

Gólya Pál kifejtette, báljuknak az évtizedek alatt igen nagy hagyománya lett, melyen továbbra is a civil emberek és barátaik vesznek részt. A szövetségről elárulta, jelenleg 97 civil szervezet, illetve alapítvány tartozik hozzájuk, magán ember nincs tagjaik között. Céljuk pedig az összefogással, hogy a civilek egymást megismerhessék, tapasztalatokat cseréljenek, és szükség esetén összefogjanak. Kiemelte, a tagok munkájába nem szólnak bele, csupán összefogják őket. Ez utóbbi keretében a mostanihoz hasonló nagy rendezvényeket tartanak. Az egyik a farsangi bál, ilyenkor év elején, a másik pedig mindig november végén van, amikor a szervezet születésnapját ünneplik egy gálával, és egyben az évet is lezárják. Ez utóbbi tehát valamivel szakmaibb, míg a jelenlegi csupán a kikapcsolódásról szól.

Az eseményt Gólya Pál nyitotta meg köszöntőjével, aki után Herczeg Tamás országgyűlési képviselő mondott beszédet. Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója üdvözölte a jelenlévőket, illetve Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A köszöntők után dr. Petri Béla vette át az Év Civil Jogásza kitüntetést,  amit Békés Vármegyei Civil Szolgáltató Központ adományozott számára, végül pedig dr. Juhász István, Békéscsaba civil kapcsolatokért felelős tanácsnoka mondott pohárköszöntőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában