Katasztrófavédelem

2023.02.05. 11:20

Harminchét településen okozott kárt a szélvihar Békés vármegyében - galériával

A szombati viharos időjárás következtében Békés vármegyében a keletkezett károk felszámolására összesen százharmincnégy esetben riasztották a tűzoltókat – adta hírül Szűcs Csaba tűzoltó alezredes.

V. E.

Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

Szűcs Csaba részletezte, a nap folyamán az erős szél fákat döntött ki, háztetőket bontott meg, ágakat szakított, járművekre, közutakra és vezetékekre. Az elektromos hálózatra szakadt faágak pedig több helyen okoztak áramkimaradásokat. 

Az eseteket a tótkomlósi, a békési és a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók, valamit a füzesgyarmati, a battonyai, a mezőberényi, az újkígyósi és a sarkadi egyesületi tűzoltók, továbbá a békéscsabai, a gyulai, az orosházi, a mezőkovácsházi, a szarvasi és szeghalmi hivatásos tűzoltók kezelték. Az egységek a harminchét települést érintő káreseményeket motoros láncfűrész, kéziszerszámok, létra és emelőkosaras jármű segítségével számolták fel. A legtöbb beavatkozásra szombaton Békéscsabán, Gyulán és Tótkomlóson került sor. Az esetekkel kapcsolatban személyi sérülés nem történt a vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában