Fejlesztés

2023.03.20. 16:53

Új betegirányító központot hoznak létre Békésen

Új betegirányító központot állítanak üzembe április elején a Békési Rendelőintézetben – jelentette be Erdélyi Imola, az intézmény igazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban közzétett Youtube videóban. A szakember elmondta, a hozzájuk érkezett panaszokat, javaslatokat meghallgatták.

P. G.

Erdélyi Imola elmondta, a fejlesztéssel reagálnak az észrevételekre is

Fotó: Bencsik Ádám

– Az észrevételek elsősorban arra vonatkoztak, hogy csúcsidőszakban többen is nehezen érték el az intézményt, annak előjegyzési rendszerét, a telefonközpontokat – tette hozzá Erdélyi Imola. – Ezért egy új betegirányító telefonközpontot fogunk létrehozni, ami április elejétől indul el.

Mint megtudtuk, a jelenleg működő két telefonközpont óriási mennyiségű hívást bonyolít le, ám a kapacitás nem elegendő. Ezért döntöttek úgy, hogy azok mellé a hatékonyságot növelő betegirányító rendszert állítanak működésbe, amely nagyban segíti majd az időpontkérőket.

Erdélyi Imola kiemelte azon túlmenően, hogy egy új telefonközpontot hoznak létre, a rendszer útmutatást is ad a betegeknek, a pácienseknek, illetve azon keresztül időpont foglalására is lehetőség nyílik.

Mint elmondta, a panaszok többsége nem csak az időpontfoglalással kapcsolatos, hanem gyakran sürgősségi betegellátás miatt is fordulnak hozzájuk. A rendelőintézet azonban ebben nem járhat el, az előírások alapján ezek az esetek nem hozzájuk tartoznak, hanem a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai tagintézményéhez. Természetesen az orvos ilyenkor is ellátja a betegeket, de az említett előírások alapján a sürgősségi esetekben tovább kell küldeni őket a megyeszékhelyre.

Az új betegirányító rendszert a rendelőintézet József Attila utcai központjának földszintjén, a régi büfé helyén alakítják majd ki, amelynek köszönhetően minőségi javulást várnak az előjegyzésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában