Krimi

2023.03.27. 12:57

3 éves kislány életéért küzdöttek a mentők a gergelyiugornyai focipályán

Mérkőzésre készültek Gergelyiugornyán a labdarúgópályán, amikor egy szirénázó mentő hajtott be a küzdőtérre, és később megérkezett a mentőhelikopter is.

A szon.hu úgy tudja: egy beregi településről hozott a mentő egy beteg hároméves kislányt. Meg nem erősített információk szerint a kislányt a szülők a tiszaadonyi mentőállomásra vitték be.

A gyereknek rohamszerű lázgörcse volt, az apja ölben rohant vele a közeli mentőállomásra, ahol mentőhelikoptert riasztottak hozzá. 

Onnan érkezett az esetkocsi Gergelyiugornyára, a mentőhelikopter ugyanis csak a focipályán tudott leszállni, majd csaknem egyórás stabilizálás után szállították tovább – írja a szon.hu.

@haromhatarhirei

Lázgörcsös beregi kislányért érkezett mentőhelikopter Gergelyiugornyára

♬ eredeti hang - haromhatar.hu

A lázgörcs A lázgörcs a gyermekkori görcsös állapotok leggyakoribb formája, típusosan a láz felszálló szakaszában jelentkezik, akár már 37 fok körül bekövetkezhet. A lázgörcsöt rendszerint valamilyen a láz hátterében álló fertőzés kiváltotta bonyolult biokémiai folyamat okozza, és nem maga a láz. Tehát a lázgörcs elnevezés elég szerencsétlen, hiszen így oki tényezőként egyből a lázra gondolunk, helyesebb volna fertőzéshez kapcsolódó görcsnek nevezni. Tehát mivel nem a láz a kiváltó tényező, lázcsillapító adásával a lázgörcs nem előzhető meg. A lázgörcs 6 hónapos és 6 éves kor között fordul elő leggyakrabban. A gyermek életének első lázgörcse után kórházi felvétel és kivizsgálás javasolt. A lázgörcs ugyanis egy utólagos orvosi diagnózis. Ezt a diagnózist csak akkor állíthatjuk fel, ha egyéb kórfolyamatokat gondos vizsgálatokkal kizártunk. Az epilepszia, idegrendszeri gyulladásos megbetegedés is kezdődhet lázgörcs képében. Bővebbet és sok hasznos információt a Bethesda Gyermekkórház oldalán ide kattintva olvashat róla.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!