Kézilabda

2023.05.30. 18:37

Csapatra való játékos távozott az Előre NKSE-től

Csapatra való játékos távozik az évad végével a Békéscsabai Előre NKSE élvonalbeli alakulatától. Az NB I-ben újoncként bennmaradó lila-fehéreknek két kapust és öt mezőnyembert kell pótolniuk a következő évre, közöttük alapembereket.

Hajtai Vanessza nem egészen egy évet töltött el a klubnál. Archív fotó: Bencsik Ádám

Az már év közben ismertté vált, hogy a balszélső Andróczki Flóra megállapodott a konkurens MTK együttesével. Pásztor Bettina előző heti érkezésének bejelentésével várható volt, hogy a horvát kapussal, Marina Razummal nem hosszabbítják meg a lejáró kontraktusát, miként a Szabó Dóra sérülése idején igazolt másik kapus, Gadányi Maja is új csapatban folytatja. Távozik még a szintén év közben érkező Hajtai Vanessza, valamint Vámosi Panna, de egyelőre sem a jobbszélső, sem az irányító új klubja nem nyilvános.

 

A legkomolyabb veszteséget az utánpótlás válogatott, Bucsi Lili eligazolása okozza. A 19 esztendős balátlövő hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évben, jövőre nyilván még többet tudott volna segíteni, de ezt már máshol teszi. Egy másik saját nevelésű játékos, az irányító Zsemberi Zóra sem marad a következő szezonra, vele együtt teljes a veszteséglista.

A vezetők a szerződések megújítása mellett gőzerővel dolgoznak a gárda megerősítésén. Több új játékos érkezését jelenthetik be napokon belül, és persze az új edző kilétét is felfedhetik, hiszen Farkas József csak az utolsó három bajnokit vállalta, mivel előzetesen már elígérkezett az Egerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában