Békéscsaba

2023.06.01. 16:06

Tenni kell az iskolai bántalmazás ellen: díjazták a legjobb pályaműveket

A Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola hagyományteremtő jelleggel rendezte meg az I. Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyt, melynek témája „Tegyünk együtt az iskolai bántalmazás ellen”.

Gyemendi Réka

Uhljár Erik, a BSZC kancellárja adta át a díjakat.

Fotó: Bencsik Ádám

A versenyre több mint 70 értékes és innovatív ötletből született munkát bemutató videó érkezett az ország minden részéről. A szakmai zsűri a legjobbnak ítélt első 3 pályamunkát és 7 különdíjas versenyművet díjazott.

A zsűri tagjai voltak Prof. dr. Józsa Krisztián, a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi tanszékének professzora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora és Csepregi András, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató helyettese, a szakértői bizottság továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadás vezetője, pedagógiai szakpszichológus, oligofrénpedagógia, pszichopedagógia szakos gyógypedagógiai tanár. Továbbá Lestyánné Hricsovinyi Julianna, a BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, valamint dr. Zentai Gabriella, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus Neveléstudományi Intézetének docense. 

A díjak kiosztása előtt bemutatták az első három nyertes által készített kisfilmet. Ezután elsőként a különdíjasokat köszöntötték, majd átadták az ajándékokat az első három helyezettnek. Harmadik helyen végzett a SzabAdytók csapata, a Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium csapata.  Második lett a Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium csapata. Az első helyezést pedig Komjáti Sándor, a Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Technikum diákja nyerte el. 

Az eredmények megtalálhatók az iskola honlapján.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában