Ünnepség

2023.06.07. 09:58

Pedagógusi életpályájuk elismerést érdemelt Mezőkovácsházán

Mezőkovácsházán városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek kedden délután. Átadták az elismeréseket is.

Cs. I.

A mezőkovácsházi díjazottak 2023-ban Fotó: Gigacz Balázs

Megjelentek a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde, a Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Mezőkovácsházi Alapfokú Művészeti Iskola, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mezőkovácsházi Tagintézményének vezetői, dolgozói, a nyugdíjas pedagógusok és az érdeklődők.

A Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde Napraforgó csoport óvodásainak a műsora, majd Szabóné Faragó Julianna köszöntője után Csepreghy Elemér polgármester ünnepi beszédében kifejtette, mennyire fontosak egy város életében a pedagógusok, akikre gyermekeink oktatását bízzuk. Ezt követően átadták a városi elismeréseket e hivatás jeles képviselői részére.

A képviselő-testület által adományozható kitüntetéseket önkormányzati rendelet szabályozza. A Polgármesteri Elismerő Oklevél Mezőkovácsháza érdekében kifejtett értékes tevékenység elismerésére szolgál. Kevés értékesebb tevékenység van, mint 40 éven keresztül oktatni, nevelni a város felnövekvő nemzedékét. A magas színvonalon végzett nevelőmunkája elismeréséül több pedagógus részesült e kitüntetésben: Heszné Kiss Anna Mária matematika-kémia szakos általános iskolai tanár, Sándor Mária történelem-német idegen nyelvszakos főiskolai végzettségű általános iskolai tanár, Török Andrásné tanító.

A nyugdíjasok népes táborát gyarapítja augusztustól Szedlacsekné Farsang Margit is, aki átvette a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. Manyika óvodapedagógus, 2011  óta látja el az óvodavezetői feladatokat.

Puskár Lászlóné, Évike szintén 40 éve pedagógus, mint német-idegen nyelv szakos egyetemi végzettségű középiskolai tanár, akinek szintén gratuláltak sikeres pedagóguspályájához és egészségben, örömökben gazdag nyugdíjas éveket kívántak az ünnepségen nyugdíjba vonulása alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában