Krimi

2023.06.08. 22:00

Horrorbaleset a mozgólépcsőn: rengeteg ember zuhant egymásra, többen súlyosan megsérültek (videó)

Meghibásodás okozhatta a borzalmas pillanatokat.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Több mint egy tucat utas sérült meg csütörtök reggel a dél-koreai Bundang vonal Sunae állomásán, Szöulban egy meghibásodott mozgólépcső miatt, amely hirtelen megfordult és néhány másodpercig hátrafelé haladt. Az emberek elestek és egymásra zuhantak, néhányan megpróbálták elérni a kapaszkodókat vagy leugrottak. 

Három ember súlyos hát- és lábsérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították. Tizenegyen könnyebben megsérültek, szerencsére egyikük sem életveszélyesen. A rendőrség szerint mechanikai hiba vagy áramszünet miatt keletkezett a meghibásodás. Az állomás igazgatója kártérítést ígért a sérülteknek.

A mozgólépcső-balesetek nem ritkák Dél-Koreában, a legtöbbször emberi tényezők okozták, például bő ruházat vagy cipő viselése, nehéz poggyász vagy babakocsi szállítása, futás vagy játék. Néhányat azonban mechanikai hiba vagy rossz karbantartás okozhatott – írja az Origo.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!