Díjátadó

2022.05.20. 17:00

Díjazták a háziorvost és az asszisztenst

Csütörtökön, a családorvosok világnapján adták át az elismerést az év legjobbjainak.

Hegyi Erika

Forrás: Ádám János

A Praktizáló Orvosok Szövetségének döntése alapján ebben az évben dr. Répásné dr. Pál Mária miskolci háziorvos lett az év háziorvosa, Bodnár Tiborné bükkszentkereszti háziorvosi asszisztens pedig az év háziorvosi asszisztense. A csütörtöki díjátadó ünnepségen Breitenbach Géza, a POSZ elnöke jelezte, a szövetség három éve döntött az elismerés alapításáról, ezzel szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét a háziorvosok és háziorvosi asszisztensek áldozatos munkájára. A díjat minden évben a családorvosok világnapján adják át, azaz május 19-én. A szövetség tagjainak javaslata alapján ítélik oda minden évben egy háziorvosnak és egy asszisztensnek. 

Az elnök elmondta, dr. Pál Mária 1970-ben végzett a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd Miskolcon, a Semmelweis Kórház I. számú belgyógyászatán kezdett dolgozni. 1982 óta a miskolci 40-es számú háziorvosi körzet háziorvosa. Kiváló kolléganő, mindig mindenben lehet rá számítani, a betegek is nagyon szeretik. Bodnár Tiborné Szilviát Bükkszentkereszt háziorvosa, dr. Dienes István méltatta. Mint fogalmazott, asszisztense 38 éve végzi lelkiismeretesen cseppet sem könnyű munkáját. Folyamatosan látogatja a betegeket, bekötözi sebeiket, beadja az injekciókat mindannyiuk megelégedésére. 

A POSZ által odaítélt díj jelképes. Az év háziorvosa egy fonendoszkópot kapott, amin szerepel a neve és az elismerés évszáma. Az év asszisztense egy fehér köpenyt vehetett át, rajta a neve és az évszám. Az díjakat Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere adta át, aki hangsúlyozta: annál nagyobb megtiszteltetés nincs, amikor a kollégáktól kap valaki kitüntetést.

(A borítóképen: Dr. Répásné dr. Pál Mária és Bodnár Tiborné)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában