Illegális migránsok

2022.06.30. 15:23

Illegális migránsokat fogtak el az encsi járőrök (frissítve)

A rendőrök Ináncs külterületén fogtak el, majd állítottak elő a rendőrkapitányságra két illegális migránst.

Forrás: police.hu

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei – bejelentés alapján - 2022. június 30-án 13 óra körül az M30-as autópálya ináncsi pihenőjénél jelentek meg, mivel ott négy illegális migránsnak tűnő személyt láttak. A négy személy az autópálya kerítésén átmászott és elfutott.

A rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek és megkezdték a migránsok keresését, akik közül két férfit elfogtak, míg másik két társuk elmenekült, a keresésüket pedig haladéktalanul megkezdték a járőrök. Az egyenruhások Forró belterületén 15 óra 35 perc körül azonosították, majd elfogták a másik két személyt is.

A négy férfi magát marokkói, illetve palesztin állampolgárnak vallotta, de magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában