Menetrend

2022.07.01. 17:01

Július elsejétől változott a menetrend több regionális vasútvonalon

Péntektől több mellékvonalon is visszaállították - a járványügyi korlátozások miatt korábban bevezetett - ideiglenes menetrendek előtt érvényes közlekedési rendet.

Fotó: Illusztráció

Fotó: Hüvösi Csaba

A Technológiai és Ipari Minisztérium döntésének köszönhetően július 1-jétől több vasútvonalon megszűnt a pótlóbuszos közlekedés, és ismét az alapmenetrend szerinti vonatjáratokkal szolgálják ki a településközi forgalmat a Székesfehérvár-Komárom, a Dunaújváros-Simontornya, a Vámosgyörk-Szolnok, a Mezőhegyes-Újszeged,  a Mezőhegyes-Battonya vonalon. Mátészalka és Csenger, valamint Nyíregyháza és Mátészalka között naponta ezentúl is csak egy vonatpár közlekedik.

Egyelőre továbbra is vonatok és pótlóbuszok vegyesen alkotják a megváltozott menetrendi struktúrát a Villány-Mohács és a Nyékládháza-Tiszaújváros vonalon. A Fehérgyarmat-Zajta szakaszon napi egy pár személyvonaton kívül a többi járatindulásnál pótlóbuszok közlekednek. A vasárnap délutáni Hétmérföldes sebesvonat viszont már a teljes útvonalon jár, Zajtáról indul Budapestre.

A Zempléni-hegységben kirándulók és a térségben élők számára fontos változás, hogy a Szerencs-Hidasnémeti vonal északi szakaszán, Abaújszántó és Hidasnémeti között jelentősen bővül a menetrendi kínálat. A turisztikai szezonhoz igazodva nyár végéig mindennap, majd november 1-jéig hétvégenként napi 5 vonatpár közlekedik Abaújszántó és Hidasnémeti között. Ősztől munkanapokon és a téli időszakban pedig naponta 3 vonatpár indul ezen a szakaszon – a vonatok mindegyike Abaújszántón csatlakozik a Szerencs-Abaújszántó közti vonatokhoz.

A július 1-jétől érvényes változásokat is tartalmazó vasúti menetrend elérhető a MÁV-csoport honlapján - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában