Labdarúgás

2022.08.07. 18:00

Két csoport vagy három csoport

A jövő héten lehet végleges a labdarúgó megyei III. osztály 2022/23-as évadjának mezőnye.

MI

A megyei futballbajnokságok közül a megyei I. és a megyei II. osztály mezőnye már hetek óta köztudott, és a sorsolások is elkészültek (igaz, a Tiszalúc NKSE csapata a múlt héten visszalépett a Keleti csoport küzdelmeitől). Azonban arra, hogy miként „néz majd ki” a harmadik vonal, egy keveset még várni kell. Információink szerint a jövő hét közepén válhat véglegessé, hogy azon egy-két gárda közül, amelyek részvétele még nem százszázalékosan biztos a legalacsonyabb szinten, merre dől el az a bizonyos mérleg nyelve. Éppen emiatt ebben a pillanatban a csoportszámot sem lehet megmondani: mert maradhat ugyanúgy két csoport, ahogyan az előző pontvadászatot lebonyolították, de lehet akár három csoport is, ­hiszen elég nagyok a távolságok bizonyos települések között. 

A 2021/22-es bajnokság az Észak-Nyugati csoportban 13 csapattal fejeződött be, közülük a második helyezett Boldva KSE lépett fel a megyei II.-be, miután a bajnok Trizsi SC azt nem vállalta. Tehát az aranyérmes alakulat ugyanúgy harmadosztályú lesz, mint az előzőekben. A további csapatok ebből a térségből: Dédestapolcsány KSE, Jákfalva SE, Szuhogy SE, Felsőtelekes KSE, Hangony-Fenyvesalja TC, Zubogy KSE, Alsóvadász SE, Nagybarcai SBE, Alsószuha SK. Ugyancsak szeretne részt venni a pontvadászatban a Bükkszentkereszt SK, viszont „billeg” még a Kurityán KSC. 

Kettest is indítanak 

A Dél-Kelet csoportban 11 csapat zárta az előző évadot, és innen mind a bajnok Cserépfalu SC, mind a második Hejőpapi SE felkerült a megyei II.-be. A másik kilenc egyesület – Taktaszada KSE, Tard SE, Főnix SE Hejőszalonta, Titán SE Szentistván, Tiszabábolnai SE, Tiszapalkonyai SE, Ináncs KSE, Mezőnyárád SE, Sajóörös KSE – benevezett a megyei III.-ba, és ismét megpróbálkozik a szerepléssel a tavaly kizárt Garvittax Focisuli (Szomolya) is. 

A megyei második vonalból kieső Telkibánya ASE (Kelet csoport), Borsodszentgyörgyi SE (Észak csoport), Körömi SK (Közép csoport) szintén a harmadosztályban fog elstartolni. 

Úgy tudjuk, hogy az új belépők táborát gyarapítja a Tornyosnémeti (legutóbb tíz éve, a 2011/12-es évadban a megyei III. osztály Encsi csoportjában szerepelt), a Szendrőlád (2015/16-ban játszott utoljára, akkor a Kazincbarcikai csoportban indult, ahonnan kizárták), a Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület néven futó gárda, amely Szuhogyon játszaná hazai meccseit, miután ott kapott támogatást az önkormányzattól, továbbá a megyei II. Közép csoportjában induló, a megyei I.-ből kiesett KKFC Mezőcsát egy ­második számú csapatot is indít, a megyei harmadik vonalban. 

Tavaly menet közben jutott a kizárás sorsára a Martonyi SE (Észak-Nyugat), valamint a Monok KKSE (Dél-Kelet csoport) csapata, egyikük sem térhet vissza a megyei futball vérkeringésébe. A megyei III. osztály őszi szezonja a tervek szerint augusztus 27–28-án kezdődik.

(A borítóképen: A Telkibánya [kékben] ebben az idényben a megyei III.-ban szerepel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!