Verekedés

2022.08.17. 15:05

Önzetlenségből jeles: összeverte az ismerősével erőszakoskodót az ózdi férfi, ezért nyolc évre ítélhetik

A Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt ózdi férfit, aki - a gyanú szerint - életveszélyes sérüléseket okozott.

ÉM

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított augusztus 11-én a késő délutáni órákban – a közelben lakó hölgy ismerőse segélykiáltását hallva – bement annak ózdi házába, ahol egy ittas férfit talált, aki a nővel szembeni erőszakosan viselkedett. Nyomban az asszony segítségére sietett, a férfit elhúzta tőle és bántalmazni kezdte. A megtámadott az ütések következtében arccsonttörést, koponyatörést, két oldali sorozatbordatörést szenvedett, mely sérülések életveszélyesnek minősülnek.

Akár 8 évet is kaphat 

A bíróság szerint gyanúsított férfi cselekedete alkalmas lehet életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapítására, amely – bizonyítottság esetén – akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.  

A bíróság álláspontja szerint tartani kell attól, hogy a terhelt a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítás lefolytatását meghiúsítaná, megnehezítené, továbbá reális annak a lehetősége is, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A bíróság emiatt szeptember 17. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában