„Ide a pénzt”

2022.09.26. 15:48

Trafikrablás Miskolcon: ennyit kapott a késsel támadó férfi

Előkészítő ülésen határozat született annak a vádlottnak az ügyében, aki 2022. május 29-én délelőtt Miskolcon az Újgyőri főtérnél egy arcát fedő egészségügyi maszkban bement egy dohányboltba, majd a magával vitt 12 cm pengehosszúságú kést a kezében tartva „ide a pénzt” kijelentést tett. Az alkalmazott a történtek hatására kinyitotta a pénztárgépet, ahonnan a férfi 111.565 forint készpénzt emelt ki és két doboz szivarkát is magához vett, majd távozott az trafikból.

Beismerte

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a Miskolci Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében bűnösnek mondta ki, mely bűncselekmény miatt 5 év 6 hónap szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság nyomatékos enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a vádlott 64 éves kora ellenére még nem került összetűzésbe a törvénnyel, továbbá részletes, tényfeltáró beismerő vallomását, a hatóságokkal való együttműködését, valamint az okozott kár megtérültét is ilyenként vette számításba. Súlyosító körülményként esett azonban a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet jogerős - közölte a Miskolci Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában