Takarékoskodás

2022.10.04. 08:30

Ezek az intézmények zárnak be tavaszig Edelényben

Határozatot hozott a képviselő-testület az önkormányzati intézményekben és ingatlanokban bevezetendő energiatakarékossági intézkedésekről.

HI

A Borsodi Tájház is bezár november 1-től

Fotó: Ádám János

Szeptember 29-én ülésezett Edelény közgyűlése, amely elé 17 előterjesztés került. Határozatot hozott a képviselő-testület az önkormányzati intézményekben és ingatlanokban bevezetendő energiatakarékossági intézkedésekről is. Az elfogadott előterjesztés szerint az önkormányzat folyamatos egyeztetéseket tartott az intézményekkel az energiacsökkentést célzó intézkedések kidolgozása érdekében. Ennek köszönhetően olyan intézkedési javaslat készült, amely az intézmények feladatellátásnak folyamatossága mellett jelentős kiadáscsökkentést eredményezhet.

Bezár a Művelődési Központ

A határozat szerint a képviselő-testület elrendeli a Művelődési Központ épületének 2022. 11. 23. napjától történő időszakos bezárását 2023. 04. 30-ig azzal, hogy az ingatlanban működő legszükségesebb szolgáltatásokat, szervezett rendezvényeket, foglalkozásokat más ingatlanban kell biztosítani (például a városi könyvtár, Bányász Klub). A tájház épületének 2022. 11. 01. napjától történő időszakos bezárását 2023. 04. 15. napjáig. A Városi Sport- és Szabadidőközpont területén található Sportház épületének 2022. 11. 27. napjától történő időszakos bezárását, a sportpályák megvilágításának tilalmát, a sporttelep parkolójában található totemoszlop megvilágításának kikapcsolását, a Sportházban a bezárást megelőző időszakban legfeljebb 18 fok biztosítását.

A Vásárcsarnok épületében temperáló fűtésre történő átállást, a nem használt helyiségek lezárását, a napelemes rendszer folyamatos ellenőrzését, karbantartását.

Szünetelő kivilágítások

A Közösségek Háza épületében a nem használt helyiségekben temperáló fűtésre való átállást, napelemes és hőszivattyús rendszer folyamatos ellenőrzését, karbantartását. A polgármesteri hivatal épületében az újonnan telepített napelemes és hőszivattyús rendszer működésének ellenőrzését, a fűtési hőmérséklet lehetőleg 20 fokon biztosítását. A díszkivilágítás szüneteltetését a városi karácsonyfa és Betlehem izzósorának kivételével. A templomok fényvetőkkel történő megvilágításának és az iparterület közvilágításának kikapcsolását.

A Szociális Szolgáltató Központ apartman épületében a gázkazánok és meleg víz tároló berendezések cseréjét, a födém szigetelését, az intézmény minden telephelyén a hűtők és fagyasztók számának minimálisra csökkentését, energiatakarékosra történő cseréjét, a főépületben az elektromos üzemű sütő cseréjét. Az István király útja 58. szám alatti épület napelemes rendszerrel történő ellátását. A városi konyhánál a hűtők és fagyasztók számának minimálisra csökkentését, energiatakarékosra történő cseréjét, a halogén fénycsövek ledes fénycsövekre történő cseréjét, a bejárati alkonykapcsolós lámpa mozgásérzékelős ledlámpára történő cseréjét.

Hozzárendelték a forrásokat is

A képviselő-testület elrendelte a megtakarítást célzó intézkedésekhez szükséges források biztosítását a 2022. évi költségvetés ellátottak pénzbeli juttatásai előirányzat, valamint 5 millió forint összegig az általános tartalék terhére. Illetve hozzájárultak ahhoz, hogy a Művelődési Központ épületéből az MVM ügyfélszolgálata a városháza épületének ügyfélszolgálati terébe helyezze át ügyfélfogadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában