Belpolitika

2023.01.26. 06:38

Karácsony helyett saját főpolgármester-jelöltet akarhat a DK

Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy emiatt ellenezheti a párt az ellenzéki előválasztást.

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A lap arról ír, hogy az ellenzék belső erőviszonyainak alakulása jelentős mértékben függhet attól, hogy tartanak-e előválasztást az önkormányzati voksolás előtt vagy sem. 

Kiszelly Zoltán a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott,

az előválasztást ellenző stratégiájával a DK Karácsony Gergelyt is megpróbálhatja kiiktatni a lehetséges baloldali miniszterelnök-jelölt aspiránsok közül.

– Amennyiben nem előválasztáson dől el, hogy ki induljon jövőre a főpolgármesterségért, akkor Gyurcsányék is indíthatnak saját jelöltet. Elsősorban azok a nagyvárosok állhatnak Gyurcsányék célkeresztjében, amelyek élén pártháttér nélküli polgármesterek állnak, mint például Eger, Siófok vagy Miskolc. Annak fejében, hogy a DK nem indít saját polgármesterjelölteket, képviselői helyeket alkudhatnak ki, amivel pedig a Gyurcsány-párt beépülhet számos újabb önkormányzati struktúrába – fogalmazott a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában