Helyi kék hírek

2023.02.07. 07:20

Így szűrték ki a szabálytalankodókat az M30-ason - videóval!

Hat óra alatt 18 szabályszegő sofőrt szűrtek ki a forgalomból az M30-as autópályán szolgálatot teljesítő rendőrök.

Forrás: Police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály munkatársai 2023. február 3-án fokozott ellenőrzést tartottak az M30-as autópályán. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a kamionok előzési tilalmának, a követési távolság betartásának és a biztonsági öv használatának ellenőrzésére.

Az ellenőrzés ideje alatt, az egyenruhások 13 járművezetővel szemben szabtak ki bírságot azért, mert nem használták a biztonsági övet. Négy sofőr esetében jelzett a szonda alkoholfogyasztást, akik közül hárommal szemben a járőrök helyszíni bírságot szabtak ki, míg a negyediket – mivel alkoholfogyasztásának mértéke a bűncselekményi határt meghaladta - előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, ahol a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, jogosítványát pedig bevonták.

Az Encsi Autópálya Alosztály munkatársainak tapasztalatai szerint, az M30-as autópályán több olyan baleset is történt, amely a sofőrök figyelmetlensége, vagy fáradtsága miatt történt. Volt olyan eset, amikor a kamionsofőr lehaladt az útról, és a leálló sávban várakozó járműnek ütközött.

A szakemberek szerint, további kockázati tényezőt jelent, a vezetés közben használt mobiltelefon, és minden olyan körülmény, amely elvonja a sofőr figyelmét a vezetésről.

A rendőrök arra kérik a járművezetőket, hogy figyelmesen vezessenek és tartsák be a szabályokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában