1953-ban végeztek

2023.06.03. 13:00

Hetven éve érettségiztek: évfolyam-találkozót tartottak Diósgyőrben

A Kilián György Gimnáziumban először, 1953-ban érettségizett évfolyam tíz tagja találkozott.

DA

Csoportkép a találkozó résztvevőiről

Fotó: DA

Az évfolyam összevonva még a Hunfalvy János Gimnáziumban kezdett a Vasgyárban. Történetük egyidős a Kilián György Gimnáziummal, amelynek épülete egy évvel később 1950-ben készült el. Mivel az elején minden évfolyamtárs az osztálytársa volt egymásnak, ezért a találkozókat együtt tartják, a rendszerváltozás óta Diósgyőri Gimnáziumként ismert intézményben. A népes évfolyamból ma már csak 17-en élnek, ebből kettő férfi.

Koszorúzás | Fotó: DA

- Az elején fiú, lány és vegyes osztály indult el. Harmadikban ebből humán és reál osztályt csináltak. A végén az évfolyamon 105-en érettségiztünk. Legendás tanári gárdánk volt, például tanított minket dr. Szabó Gyula, akiről a Kilián városrészben elnevezték a csillagvizsgálót – emlékezett vissza Osgyáni Zoltánné Mária szervező, aki a C-ben érettségizett. - Évfolyamtársaink között volt Vissy Károly meteorológus és Baska József festő- és szobrászművész is, akik már elhunytak. A jubileumi találkozóra Miskolcról és messzebbről is érkeztek, néhányan Budapesten, egy valaki pedig Balatonlellén él. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában