Vészjelzés

2023.06.07. 09:42

Elsőfokú riasztás: akár jégeső is jöhet Borsodban!

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére szerda éjfélig.

BOON

Zivatar és felhőszakadás miatt figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére szerda éjfélig.

Fotó: BNR

Szerdán nagy területen ismét alkalmasak lesznek a légköri feltételek zivatarok kialakulásához. Összességében több helyen lehet több alkalommal számítani előfordulásukra, a fő kísérőjelenség továbbra is felhőszakadás lesz (rövid idő alatt 20-50+ mm csapadék, helyenként villámárvíz veszéllyel). Mindezeknek a nap második felében a nyugati, délnyugati országrészben csökken az esélye.

Zivatar alakulhat ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában