A polgármester megunta a szélmalomharcot a szemetelőkkel

2022.05.20. 07:00

Betelt a pohár Maroslelén

Megelégelte Drimba Tibor polgármester, hogy egyesek hulladéklerakó helynek tekintik azt a két konténert, amelyet az úton közlekedőknek raktak ki szemétgyűjtőként és elszállíttatta mindkettőt. Az utolsó cseppet az jelentette, hogy szerdán 20 használt autógumit dobott le valaki a faluhoz közelebbi konténer környékére.

Szabó Imre

Az illegálisan lerakott autógumikat már összeszedték, és elszállíttatta az önkormányzat. Fotó: Drimba Tibor Facebook-oldala

Ez egyszerűen felháborító. Tudom, hogy reménytelen a do­­log, de nagyon szívesen ha­tóság elé cibálnám a tettest – mondta Drimba Tibor, miután csütörtökön az önkormányzat teherautójára pakolták és ártalmatlanításra elszállították a falu határában kihajított 20 darab használt autógumit. 
 

Mint megírtuk, Drimbát már 2019-ben, közvetlenül a beiktatása után megkeresték a falubeliek azzal a problémával, hogy a községet Makóval összekötő kerékpárút mentén halmozódik a szemét. Nem a kerekezők dobálták el, hanem a bicikliúttal párhuzamosan futó autóúton járó külföldiek, azokon a pontokon, ahol le lehet húzódni az útról. Megoldásként az út mentén két 1100 literes szemétgyűjtő konténert helyeztek ki, amelyek ürítési költségét a falu vállalta. Ezzel azonban, mint a múlt hónapban ugyancsak írtunk róla, hogy vol­­tak, akik visszaéltek: rendszeresen telehordták építési törmelékkel és egyéb, nagy mennyiségű hulladékkal. 
A polgármesternél végül tegnap telt be a pohár, meglátva az egyik konténer köré dobált autógumikat. 
 

Elég volt. Nem pazaroljuk a falu pénzét arra, hogy folyamatosan elszállítjuk az illegálisan ide hordott szemetet! – közölte, és miután a gumikat összeszedték és elvitték, a két konténert is elszállíttatta eddigi helyéről. Drimba úgy gondolja, ettől számottevően nem lesz több az út menti hulladék, hiszen időközben megnyitott egy benzinkút, és aki erre utazik, akár autóval, akár kerékpárral, ott szemetesbe tudja dobni azt, amitől meg akar szabadulni. 
 

A falu egyébként, noha itt is kevés a közmunkás, nagy figyelmet fordít a környezet tisztaságára, szépségére. Van önkéntes csoportjuk, amelynek tagjai ennek érdekében rendszeresen szerveznek akciókat, és a gyerekeket is igyekeznek úgy nevelni a helyi óvodában és iskolában, hogy mindez fontos legyen a számukra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!