Újszentiván

2022.05.21. 10:00

Pillanatok alatt összegyűltek a fideszes jelölt aláírásai

Az ajánlóívek átvételét követően perceken belül megszerezte a szükséges számú aláírást pénteken az újszentiváni időközi választáson Fidesz színeiben induló polgármesterjelölt, Ulbert Mónika. Az Újszentiván békés többségét megszólító jelölt szakmai programjának alapját többek között a közpénzek átlátható kezelése, a bölcsőde és óvoda helyzetének stabilizálása alkotják.

Suki Zoltán

Az átláthatóság és a pedagógusok helyben tartása is a program fontos része. Fotó: Frank Yvette

Faluszerte lépten-nyomon megállítanak, és számos más fórumon is érdeklődnek az újszentivániak, hogy a közpénzek átlátható kezelését hogyan tervezem megoldani a programomban – mondta a Délmagyarországnak a újszentiváni időközi választáson Fidesz színeiben induló polgármesterjelölt. 

Ulbert Mónika kiemelte, az egyik legfontosabb az „újszentiváni üvegzseb” meghirdetése, azaz a teljes átláthatóság biztosítása a település gazdálkodásával kapcsolatban. 

A jelölt szerint egyszer és mindenkorra véget kell vetni a közbeszerzések, pályázati pénzkezelések körüli bizonytalanságoknak. Tervei szerint a helyzetet az önkormányzat működését biztosító és lakossági felügyeletet biztosító bizottsági rendszer kidolgozása, tiszta és nyílt kommunikáció jelentheti. 

Ez a közbizalom újjáépítésének alapköve – nyilatkozta Ulbert Mónika azon a tegnapi utcafórumon, amelyen közvetlenül a jelölti ívek felvétele után az egybegyűlt helyiek perceken belül aláírták a jelöléshez szükséges számú ajánlást. 

A polgármesterjelölt kiemelte: a település fejlődőképességének egyik kulcsa egy vállalkozásbarát önkormányzati környezet kialakítása, amelyhez tervei szerint egy állandó, vállalkozói-gazdasági egyeztető testület létesítésére tesz javaslatot az új képviselő-testület számára. 

Ulbert Mónika szerint elsődleges feladat a település oktatási-nevelési intézményei kapcsán kialakult helyzet rendezése. 

Bár a bölcsőde és az óvoda is rendezett épített környezetben működhet, megrázta a települést a munkatársak, pedagógusok nagymértékű elvándorlása. Egy hosszú távú együttműködést tervezek a Szegedi Tudományegyetem pedagógusképző karával. Így akár tanulmányi szerződésekkel, évtizedes viszonylatban is biztosíthatóvá válhat az óvodapedagógusok utánpótlása – fogalmazott. 

A polgármesterjelölt programjának része az infrastruktúra-fejlesztés, a lakosságot is érintő energiahatékonysági beruházások. 
Ulbert Mónika hatfős képviselőjelölt-csapatát egy-egy szakterületért felelős szakértő alkotja. A testület tagjelöltjeinek mindegyike a Fidesz színeiben indul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában