Sport- és civil szervezeteket támogat a város

2022.05.24. 18:19

22 és fél millió forintot kapnak az egyesületek Vásárhelyen

Eszközbeszerzésre, terembérletre, esetleg csapatsátorra költik az önkormányzati pályázati támogatást a nyertes helyi sportegyesületek és civil szervezetek. Valamivel több, mint 22 millió forint talált gazdára.

T. Sz.

Támogató és támogatott: aláírták a szerződéseket a városházán. Fotó: Tábori Szilvia

Harmincegy sportegyesület, további 24 civil szervezet működését segíti a vásárhelyi önkormányzat idén. A megjelentek kedden hivatalosan is aláírták a támogatási szerződést Márki-Zay Péterrel a városházán. A polgármester elmondta, hogy nyílt közgyűlésen értékelték a pályázatot, a képviselő-testület egyöntetűen elfogadta a nyertesek sorát. Egyúttal a megítélt összeg felelős felhasználására biztatta az érintetteket. 

A sportolók összesen 14 millió 900 ezer forintot kaptak, a civil szervezeteknek további 7 millió 560 ezer forintot ítéltek oda. Az 50 tagú Boxing Gym Hódmezővásárhely SE többek között zsákokra, ugrálókötélre, sporttáskákra, fejvédőkre és egyéb eszközökre költhet 500 ezer forintot. 

Az Alföldi Szabadidő Egyesület 1,2 millió forintot igényelt zuhanyzó felújításához, a pályázaton végül 300 ezer forintot kaptak anyagköltségre. Hasonlóan a Hód Mentor SE-hez, akik főként versenyekre igényeltek másfél millióból végül 200 ezer forintot szánhatnak eszközbeszerzésre. A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Klub pedig félmilliót kapott terembérletre. 

Az Alföldi Kerekesek Szabadidő Egyesülete 300 ezer forint kért rendezvénysátorra és ugyanekkora összeget informatikai eszközökre. Végül a pályázati elbíráláskor megítélt 300 ezer forintot a sátorra költi a csapat, amely többféle funkciót is ellát majd. 

Hegedűs János egyesületi elnök lapunknak elmondta, hogy egyrészt saját szervezésű rendezvényeiken az adminisztrációnak, a nevezéseknek ad helyet, élénk színével pedig a tájékozódást segíti a versenyhelyszínen. Vidéki bajnokságokon a csapatsátor depóként funkcionál, a versenyzők a futamok között pihenő idejüket töltik majd ott, felkészítik kerékpárjaikat a következő körökre, egyeztetnek csapattársaikkal, megbeszélik edzőikkel további teendőiket. 

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a civil szervezetek közül a Belvárosi Olvasókör például 900 ezer forintot kapott klubhelyiségének parkettafelújítására. Az idén fennállása 20. évfordulóját ünneplő Fandante Kamarakórusnak 650 ezer forintot ítéltek oda a jubileumi eseményre, ruházatra és kiadványra. 

A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület 100 ezer forintot kapott bérleti díjra, a hódmezővásárhelyi polgárőrök pedig fél milliót működésükre. A Vásárhelyi Népzenetanoda Egyesület 200 ezret költhet eszközökre és bérleti díjra, a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor Egyesület szintén annyit kapott, ugyancsak bérleti díjra. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!