Szentes

2022.05.27. 20:34

A legjobbjait ünnepelte a sportváros - Galéria

Fotó: Majzik Attila

Vízilabdázók, kötélugrók vagy a speciális játékok sportolói, egy közös biztos van bennük: büszke rájuk Szentes. Kiváló teljesítményüket oklevéllel és különdíjakkal ismerték el a Városháza dísztermében rendezett ünnepségen.

Szentes 1996 óta a Nemzet Sportvárosa. Ez kötelez arra bennünket, hogy a lehető legjobb körülményeket, lehetőségeket biztosítsuk a sportolóinknak – szögezte le Szabó Zoltán polgármester a sportolói díjátadó ünnepségen. 

Életünk során mindannyian kapcsolódunk így vagy úgy a sporthoz, ezek az élmények pedig egy életen át elkísérnek bennünket. Sportolás közben tanulunk meg küzdeni, kitartani és becsülettel játszani, a másikat pedig ellenfélként tisztelni – tette hozzá a polgármester.

A köszöntők után adták át az elmúlt évben kiemelkedő sportteljesítményt elérő sportoló jutalmait, amibe az ünnepség díszvendége Lőrincz Tamás, olimpiai bajnok, világbajnok és négyszeres Európa-bajnok magyar birkózó is besegített.

Csaknem kétszáz sportoló, többek között úszók, kötélugrók, vízilabdázók, versenytáncosok, birkózók és atléták vehettek át elismerést.

Közülük is kiemelkedett, mint sportágában és egyesületében kimagasló sportoló Tofán Barnabás, a Szentesi Kosárlabda Klub játékosa, Dömsödi Dalma, a Szentesi Vízilabda Klub sportolója, Jász Kende András, a Szentesi Farkasok Kézilabda Club kézilabdázója, valamint Illés Ádám, a Szentesi Kinizsi SZITE labdarúgója.

Az ünnepség során különdíjakat is átadtak, a 2021-es „Év sportolója” címet Varga Nóra és Horváth Zsófia vehette át. Mindketten a Szentesi Vízilabda Klub 2021/2022-es idényben a gyermek bajnokságban aranyérmet nyert csapatának sportolói. 

A 2021-es „Év utánpótlás edzője” Matjasz Márk lett, aki 2021-ben Magyar Kupa bronzérmet nyert a felnőtt női vízilabdacsapattal, a leány ifjúsági csapattal pedig Magyar Bajnoki aranyat és Magyar Kupa aranyat nyert 2020/2021-ben.

Az „Év csapatának” a Szentesi Vízilabda Klub Ifjúsági leány csapatát választották, az „Év edzője” pedig Vass Vivien lett: a Szentesi Kiss Bálint Kötélugró Sportegyesület versenyzője, a versenyzés mellett hét éve tanítja csapattársait is.

Idén két életműdíjast köszöntöttek: az elismerést Makra Zoltán, a Szentesi Vasutas Sport Club tiszteletbeli elnöke és Orosz Tibor kézilabda edző vehette át.

Makra Zoltán a Szentesi Vasutas Sport Clubot a város életét meghatározó szervezetté formálta, többek között a volt Petőfi Sándor Általános Iskola főbejárata előtt felállított Olimpiai emlékmű is a nevéhez fűződik.

Orosz Tibor igazi sportcsaládból származik, édesapja asztaliteniszező, teniszező és labdarúgó volt, édesanyja többszörös megyei bajnok asztaliteniszező, nagybátyja pedig a Ferencváros olimpiai bronzérmes labdarúgója, edzője és sportvezetője, Orosz Pál. Orosz Tibornak egy súlyos sérülés miatt abba kellett hagynia az aktív kézilabdát, azonban ezt követően sem szakadt el a sportágtól: több szentesi iskolában, egyesületben dolgozott, ahol mindenhol az egészséges életmódra és a sportolás szeretetére nevelte a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!