Kübekházi utaztatta a falubelieket

2022.08.09. 19:30

Feldíszített megállóban köszöntötték a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

T.K.

Rögtönzött ünnepséggel búcsúztatták a nyugdíjba vonuló buszsofőrt. Fotó: DM

Különleges fogadtatásban volt része hétfő déltájban a Kübekházára érkező menetrend szerinti autóbusznak. A járatot a falu határában polgárőrök várták , onnan villogó autóval kísérték be a feldíszített Fő téri megállóba, ahol többek között a képviselő-testület tagjai tapssal fogadták. A kitüntetett figyelem annak szólt, hogy a sofőr, Nyekita György utoljára vezetett buszt: 25 éves közszolgálat után nyugdíjba vonult. A kübekházi férfi főleg a Szeged-Kübekháza vonalon dolgozott, gyakorlatilag helybéliként utaztatta a helybélieket. 

Fotó: DM

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere megköszönte Nyekita Györgynek, amit a falu lakóiért tett. Mint fogalmazott, kicsiben is nagyot hajtott végre, így példaként állhat mások előtt. Mindazokkal az értékekkel bír, amik kivesztek már a mai világból. Kedves, utasbarát, előzékeny. Az ilyen embereket pedig meg kell becsülni – mondta, majd átadta neki a jószolgálat kék szalagját.

A nyugdíjazott sofőrnek ezzel véget is értek munkával töltött évei, a buszt már nem ő vezette vissza Szegedre. A rövid kis ünnepség végén a jelenlévők, köztük egykori és jelenlegi kollégái is gratuláltak az ünnepeltnek és pezsgővel koccintottak az egészségére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában