Összeomlott a család

2022.08.12. 23:19

Képtelen hazamenni az apa - megrázó részletek a zalaegerszegi tragédiáról

Robika rajongott a munkagépekért, ezért ültette maga mellé édesapja aznap, mikor a szörnyű véletlennek köszönhetően a targonca felborult és a kisfiára zuhant.

Forrás: Bors

Fotó: Móricz István

Egy szerencsétlen véletlen és egy rosszul tartó kötél törte ketté egy korábban boldog család életét szerda este Zalaegerszegen. Mint arról a Bors is írt, egy apa imádott kisfiát vitte el magával targoncázni, a gép azonban egy szörnyű pillanatban megbillent, maga alá temetve a kisfiút. Az édesapa és az egész család azóta teljesen összetört - írja a Bors.

Imádta a targoncákat Robika

Mint kiderült, a kis K. Róbert imádta a targoncákat és a munkagépeket, ezért is vihette magával őt és hatéves nővérét, Vikit édesapjuk, Attila aznap a munkába:

Attila és a gyerekek anyukája, Tamara szétmentek, de nyugodtan és emberségesen intézték a különválást, a gyerekek egy hetet itt, egy hetet pedig ott töltöttek. Most pont az apás hét volt

- mesélte a lapnak a család egyik ismerőse.

Robika imádattal csüngött minden munkagépen, rajongott a targoncákért és a traktorokért, ezért is szeretett apukája közelében lenni, amikor dolgozik, és ezért is ültette maga mellé Attila a gépre.

A férfi akkor éppen összekötözött vasrudakat mozgatott át, a tartó kötél azonban elpattant a hatalmas súlytól, ez rántotta el a targoncát, egyenesen a kisfiúra. A közel fél tonnás gép alá szorult gyereket már nem lehetett megmenteni, hiába érkezett időben a segítség.

Azóta nem ment haza Attila

Az egész család összetört a történtek után, amikor a házánál jártunk, az ismerősök elmondták: a tragédia óta nem járt otthon.

Nem is láttuk őt, de azt mondták, hogy nem önmaga azóta, összeroppant, és félünk, hogy sosem lesz az újra az, aki volt. Nem érdemelt ilyet, mert ha valaki rajongott a gyermekeiért, hát az bizony ő. Nem felelőtlenségből vitte magával a kicsiket, hanem szeretetből, borzalmas véletlen és tragédia, ami történt, nem pedig hanyagság

- szögezték le a férfi ismerősei.

Forrás: Bors

- Pedig muszáj, hogy erős legyen, a kislányának, Vikinek most nagyobb szüksége lesz rá, mint valaha - vélekedtek.

Háza azóta elhagyatottan árválkodik, ahogyan Robi édesanyja, Tamaráék háza is:

Orvoshoz mentek, úgy tudjuk, hogy pszichológushoz vitték a kislányukat. Ő is ott volt, amikor történt, és azt beszélik, látta, ami az öccsével történt. Nagyon remélem, hogy nem így van

- mesélte szomorúan.

Robi a mennyben van a papáékkal

Az ismerősök szerint mind a két szülő csodásan nevelte a gyerekeket, mikor pedig Tamaráék megtudták a hírt, szívet tépően zokogtak:

- Náluk jobb szülő nincs is, Tamara és Attila is csodaszépen nevelte őket. Illedelmes és mosolygós gyerekek, majd kicsattantak az élénkségtől, látszott rajtuk, hogy boldogok. Egy szülő sem érdemel ilyen borzalmat, de ők meg főleg nem, mert féltő gonddal óvták őket mind a ketten, ahogy Tamara új párja is

- mondta a Borsnak Bors Elekné Zsuzsa, aki a család utcájában él. Egy másik lakó, Jancsi bácsi elmondta, hogy a kislányt iskolába íratták:

- Nagyon kedvesek voltak, mindig itt fürödtek a medencében, a két testvér is imádta egymást - tette hozzá a férfi. Úgy tudjuk, hogy Tamara új párja, József is rajongott a két gyerekért:

- Mindkettőt a sajátjaként szerette, vitte őket mindenhova, Robika is állandóan a nyakában ült, minden fotóján a kicsik voltak, teljesen elfogadták egymást - mesélte egy harmadik környékbeli.

Hozzátette, hogy Viki is teljesen összeomlott öccse elvesztése után:

Nagyon közel álltak egymáshoz, Vikinek az öcsikéje volt a kedvenc pajtása és egyben a testvére is. Hallottuk, hogy az eset után azt mondta: Robi most a mennybe költözött a papáékhoz. A szívünk is meghasadt, felnőtt létemre bőgtem én is, mint egy gyerek

- tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!