Elkezdődött a sportpálya felújítása

2022.08.13. 11:30

Kerítést bontanak, aszfaltot szednek föl

Gyorsan elkezdődött a munka és hamar látványos szakaszába is érkezett Ásotthalmon, ahol a Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola udvari betonpályájának felújítása folyik.

Arany T. János

Dolgozik már a munkagép, és igen látványos az ásotthalmi iskola udvarát borító negyvenéves aszfaltréteg felszedve és feltornyozva. Fotó: Török János

Éppen az ásotthalmi Béke utca végén álló batátacsipsz-gyárba tartottunk, amikor azt tűnt fel, hogy a Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola udvarán kinőtt egy aszfalthegy. Nem csodálkoztunk rá nagyon, mert megírtuk, hogy a munkaterület átadásával elkezdődött a rekortán sportpálya kivitelezése az iskolában.

Papp Renáta polgármester korábban elmondta, hogy a beruházással a gyerekek számára egy biztonságos felületű pálya készül. – Nem csak az iskolai testnevelési órákon, hanem az egyéb szabadidős sportolási tevékenységek alkalmával is igénybe vehetik majd az ásotthalmi gyermekek, fiatalok és sportkedvelők. A beruházást követően zöldfelületet alakítunk ki a pálya mellett, melyhez szívesen fogadjuk majd a tenni akarók együttműködő segítségét is – mondta a település új vezetője.

Forrás: [email protected]

A pálya 1970-ben épült, azóta nem esett át felújításon, az idő már nyomot hagyott rajta. A fák gyökérzete feltörte a pályát, balesetveszélyessé vált. Helyére daráltgumi felülettel rendelkező pálya kerül az önkormányzat által elnyert pályázati támogatást és önerős finanszírozást felhasználva. A célra 35,5 millió forintot nyert a falu. 

Alig egy hét telt el a munkaterület hivatalos átadása óta és máris folyik a munka. A régi aszfaltot felszedték, már csak el kell szállítani. Közben a Tölgyfa utcai bejáratnál légkalapáccsal dolgoznak. Székesi Gábor, a nyertes kivitelező cég, a SzekeBau Kft. ügyvezetője elmondta, ideiglenesen el kell bontania a régi kaput és a kerítés egy részét, hogy be tudjanak hajtani a munkagépek az ásotthalmi iskola udvarára.

Az eddig sportolásra használhatatlan pálya őszre megújulva kerülhet a sportoló gyermekek birtokába, a tervek szerint legkésőbb szeptember végére el kell készülnie az ásotthalmi iskola új sportpályájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában