Az országos döntőbe jutásért versengett tizenkét zenekar

2022.09.25. 20:48

Milliókért koncerteztek a Törpe tetőn - Fotók!

Rock koncert hangja járta be vasárnap a szegedi belvárost az Anna-kút környékén. A Törpe tetőn 12 zenekar versengett a továbbjutásért a CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutatón.

Munkatársunktól

Tizenkét zenekar versengett az országos döntőbe jutásért vasárnap a Törpe tetőn  a Hangfoglaló Program és a Cityrocks által szervezett szegedi, könnyűzenei tehetségkutatón. Fotó: Karnok Csaba

Hat városból 12 zenekart válogatott be a zsűri a CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutatóra. Az együttesek vasárnap a Törpe tetőn versengtek az országos döntőbe jutásért. Csaknem harminc zenekar jelentkezett az Öröm A Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat, a Hangfoglaló Program és a Cityrocks által szervezett szegedi, könnyűzenei ki mit tudra. A tét nagy: a győztes bekerül az országos döntőbe, amelynek fődíja hárommillió forint. A teljes évad győztesének fődíja pedig egymillió forint értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2,5 millió forint értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat.

A budapesti Rimay Ádám és egy feltörekvő, nagy reménységnek tartott szegedi csapat, a Carl produkciói között beszélgettünk a zsűrivel. A zsűrielnök, Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára azt mondta, nagyon egyszerű szempontok szerint döntenek, mint például a hangszeres tudás, intonáció és az egyéniség, ami duplán számít. 

Minden 10 pont, az egyéniség 20, de olyan is van, hogy nem kell pontozni

 – mondta. Előfordul, hogy vitatkoznak a többiekkel (Balázs Sziszka és Görögh Dani a Hangfoglaló Program képviseletében, Hegyi Pál gitáros a CityRocks képviseletében), de általában egyértelmű a döntés. 

A tehetség elkezd élni, egyszerűen működik

 – tette hozzá. Tapasztalatuk van bőven, a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató 14 éve zajlik, olyan csapatokat díjaztak korábba mint a Carson Coma és a Margaret Island.

Vasárnap Szegedről a győri Kétszemközt jutott tovább az országos döntőbe. A versenyen a zenekari összecsapás mellett Őri Sebestyén Teofil megkapta a 2017-ben alapított Öröm a zene – Újfalusi Gábor Díjat. A CityRocks csapata különdíjai is gazdára találtak. A szegedi Szelid zenekar stúdióklip forgatást nyert a CityRocks stábjával, fellépési lehetőséget kapott a 2023-as Szegedi Ifjúsági Napokon a budapesti Luscinia, koncert meghívást a CityRocks következő eseményeire a szegedi Carl.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában