Kellemes emlékek

2022.09.28. 20:00

Kielben sem vár könnyű feladat a Pick Szegedre

Egy hajszálnyival sem vár könnyebb mérkőzés a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, mint az első kettőben. A cél mégis ugyanaz, és egyre fontosabb. Megszerezni az első pontot vagy pontokat csütörtökön 18.45-től a német THW Kiel otthonában.

Becsei Dávid

Minél több ökölrázós visszarendeződés segíthetné sikerhez a Pick Szegedet.

Fotó: Karnok Csaba

A sebzett vad felségterületén kellene visszatalálnia a helyes útra a Pick Szegednek a Bajnokok Ligájában. Juan Carlos Pastor tanítványai ugyanis annak a THW Kielnek lesznek a vendégei, amely az előző héten a második fordulóban óriási meglepetésre 38–36-os vereséget szenvedett a szlovén Celje otthonában. 

Jól jellemzi ennek a celjei sikernek a váratlanságát, hogy a Bajnokok Ligája 2007 óta íródó történelme óta, ez a győzelem jelentette a hatodik legnagyobb oddsot a fogadóirodáknál, 13,89-szeres szorzót. Tíz lőtt góljával élete meccsét játszotta a hazaiaknál a 25 éves irányító, Aleks Vlah. Az erősen tartalékos vendégeknél a beálló Wiencek is ugyanennyiszer talált be a kapuba. Filip Jícha szinte az egész ősz során nem számíthat világklasszis beállójára és irányítójára Hendrik Pekeler és Sander Sagosen személyében, de Celjében Domagoj Duvnjak és Miha Zarabec sem lépett pályára. 

Ahogyan a szegediek a nantes-i fiaskó után Dabason (37–26), a kieliek a szlovéniai túrát követően Hannoverben nyertek 29–27-re bajnoki meccsen. 

Nem a megszokott útvonalon utazott el Kielbe a Pick. Ezúttal ugyanis szerdán reggel a szerb főváros, Belgrád felé vette az irányt a csapatbusz, ahonnan a játékosok és a szakmai stáb Hamburgba repült, ahonnan még nagyjából száz kilométeres buszút várt a kékekre. Este már a mérkőzés Kielben edzett a csapat. Azt viszont még nem tudni, milyen játékoskerettel utaztak el a Tisza-partiak. Érdekesség, hogy a csapat keddi labdás edzésén hosszú idő elteltével a közösségi médiába feltöltött egyik videón feltűnt Luka Stepancic is, aki legutóbb 2021 februárjában lépett pályára tétmérkőzésen. 

Nem csak a tabellára tekintve lenne sürgős a bravúr Németországban, de a szegedi játékosok és szurkolók lelkének is jót tenne egy döntetlen vagy győzelem. Duvnjak és Zarabec valószínűleg pályán lesz már, így nem ígérkezik könnyű feladatnak, de nem megoldhatatlan. 2021. októberében hétgólos hátrányból állt fel és játszott 32–32-es döntetlent a Pick Szeged Kielben, míg a Pick Aréna avatóján 30–26-ra győztek Bánhidi Bencéék. 

Fiatalítanak 

Mindig is bátran nyúlt a fiatal tehetségekhez a THW Kiel, amelynek a legnagyobb fejtörést Sander Sagosen pótlása okozhatja, aki 2023 nyarán a norvég Kolstadba tér haza. Idén nyáron rutinos játékosokat (Quenstedt, Horák és Myrhol) vesztett a csapat, míg tehetséges balátlövők érkeztek Karl Wallinius (23 éves) és Eric Johansson (22) személyében friss svéd Európa-bajnokokként, míg Petter Överby (30, beálló) és Tomás Mrkva (33, kapus) a rutint képviseli az érkezők oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában