Dancing with the Stars

2022.10.04. 17:30

Szombattól Juronics Tamás zsűrizi a TV2 táncosait

Juronics Tamás lesz az egyik zsűritagja a szombaton induló Dancing with the Stars című showműsornak. A Kossuth-díjas táncművész és koreográfus célja, hogy szakmai véleményével segítse a nézőket, hogy ők valóban a legjobb táncosokra szavazzanak.

Timár Kriszta

Fotó: TV2

Fotó: Nánási Pál

Ismét indul a TV2 táncos műsora: szombattól minden hétvégén láthatjuk a Dancing with the Stars élő showját. Idén is 10 híresség vállalkozott arra, hogy profi táncosok segítségével olyan előadásokat állítson színpadra hétről hétre, melyek a szigorú zsűri szemében is megállják a helyüket. Számunkra, Csongrád-Csanád megyeiek számára egyébként éppen az ítészek lehetnek a legkülönlegesebbek, hiszen mostmár nem csak egy, hanem két megyei ismert ember ül a pulpitus mögött. Ördög Nóra az első évadtól pontozza a táncosokat, a mostani szériában pedig csatlakozott a négytagú csapathoz Juronics Tamás is. A Kossuth-díjas táncművész és koreográfus, érdemes művész, színházi rendező, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője egyszer már szerepelt a csatorna egy hasonló műsorában, így most is örömmel vállalta el a felkérést.

A Megatáncban zsűriztem még 2006-ban. Érdekesség, hogy azt a versenyt nyerte meg Kováts Gergely Csanád, aki ítészkedett az előző Dancing with the Stars évadokban, de szerepelt a műsorban Mikes Anna és Baranya Dávid is, akik profi táncosként segítik az ismert embereket ebben a műsorban. Azt gondolom, a szakmámba vág ez a feladat és a zsűriben is én jelentem majd a szakmai súlyt

 – beszélt feladatáról. Hozzátette: természetesen tisztában van azzal, hogy a Dancing with the Stars produkcióit nem csak ilyen szemmel lehet nézni, hiszen van előadói része is a táncnak, melyet színházi tapasztalattal szintén jól lehet értékelni. 

És persze mint minden művészetben, ebben is van sok szubjektív hatás is, illetve sokat számít majd a nézők szimpátiája, hiszen ők szavaznak. Éppen ezért én azt tartom elsődlegesen a feladatomnak, hogy olyan szakmai szempontokat fogalmazzak meg, amelyek segítenek a nézőknek objektíven látni a problémákat vagy a kiemelkedő teljesítményeket és azzal szimpatizáljanak, aki jobban táncol

 – mondta.

Juronics Tamás kiemelte: mivel a táncos párok egyik fele minden esetben amatőr, természetesen nem lesz túl szigorú, hiszen már azt is értékeli, hogy valaki ezt a feladatot bevállalta. 

A cél azonban mégis az, hogy élvezhető, táncos minőséget produkáljanak hétről hétre a műsorokban, a hátuk mögött álló, több heti munka pedig nyilván meg is hozza a kívánt eredményt. Ezt azonban én sem tudhatom biztosan, hiszen a nézőkkel együtt én is mindig csak szombat esténként látom táncolni a párokat

 – mesélte.

A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője elmondta, nem érzi úgy, hogy a műsor jelentős idejét lekötné, így az nem befolyásolja többi munkáját. Sőt: bízik benne, hogy esetleg még segíti is. 

Arra számítok, hogy a nevem még szélesebb körű ismertsége hatással lesz a társulat munkájára: talán olyanok is kíváncsiak lesznek arra, hogy mitől vagyok ilyen elismert, akik idáig nem jártak az előadásainkon, vagyis sikerül új nézői kört bevonnunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában