Jól halad az építkezés

2022.10.04. 20:40

Tető alatt a makói csarnok - fotók

A közművesítéssel együtt összesen közel 40 millió forintot költött Makó a csarnoképítés előkészítésére, és még fog is költeni, hiszen 15 új parkolóhely kialakítását tervezik, ráadásul a régieket felújítják. 

Szabó Imre

Már látható, pontosan hogy fog kinézni a csarnok. Fotók: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala

Jól halad a kézilabdacsarnok építése a makói Újváros városrészben – adta hírül közösségi oldalán a város polgármestere, Farkas Éva Erzsébet. Az épület készültségi foka 35 százalékos; folynak a tető ácsmunkálatai és készül a külső falak szigetelése, vakolása – olvasható a bejegyzésben.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala

Mint korábban megírtuk, Makón az önkormányzat a csarnok helyéül a Justh Gyula utcai közösségi ház területét jelölte ki, amit le is bontottak még 2018-ban. A közművesítéssel együtt összesen közel 40 millió forintot költött Makó a csarnoképítés előkészítésére, és még fog is költeni, hiszen 15 új parkolóhely kialakítását tervezik, ráadásul a régieket felújítják. 

Maga a csarnok azonban teljes egészében állami beruházásként valósul meg, eredetileg 900 millió forintba került volna. Végül mintegy 1,4 milliárd forintból épül majd meg és ki fogja szolgálni az újvárosi általános iskolát és a híres makói kézilabda-egyesületet is, ahol közel négyszázan sportolnak és mintegy háromszáz utánpótláskorú gyerek edz rendszeresen. 

Fotó: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala

A munkára a közbeszerzési eljáráson győztes, békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft.-nek 500 nap áll rendelkezésére. A kivitelező a területet január végén vette át, tehát jövő nyárra végezhet a munkával. Ami a létesítmény paramétereit illeti, teljes alapterülete 2000 négyzetméteres lesz, és az egyéb helyiségek, például öltözők, vizesblokkok mellett 23×44 méteres küzdőtere, valamint 150 ülőhelyes nézőtere lesz. A gazdaságos működtetéshez megújuló energiaforrásokkal lehet majd üzemeltetni.

Farkas Éva Erzsébet az építkezést azzal kommentálta: 

Azon dolgozunk, hogy városunk fejlődése az előttünk álló nehézségek ellenére is töretlen maradjon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában