Sokaknak jött jól az adomány

2022.11.26. 16:27

Krumplit és lisztet kaptak a rászorulók Vásárhelyen

Öt mázsa lisztet, 40 mázsa krumplit és rengeteg téli, használt ruhát osztott ki a rászorulók között szombaton a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Mintegy 150-en részesültek az adományokból, 70 százalékuk nem roma.

Kovács Erika

Sokan vittek ruhákat is, különösen a meleg pulóvereket, kabátokat keresték az emberek. Fotó: Kovács Erika

Már a meghirdetett időpont előtt kisebb tömeg gyűlt össze a Jókai és a Szántó-Kovács utca sarkán, az adományosztás helyszínén, az emberek nagyon várták a segítséget.

– A roma önkormányzat, a Fidesz, a Magyarok Kenyere Program és jómagam támogatásával valósult meg a mai osztás – tudtuk meg Mezei Vidortól, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől.

Fotós: Kovács Erika

– Az energia- és élelmiszerárak elszabadulása miatt sokan kerültek nehéz helyzetbe Hódmezővásárhelyen, nemcsak romák, hanem „magyarok” is. A mostani osztásunkon is az adományban részesülők legalább 70 százaléka nem roma – mondta az elnök, aki arról is beszélt, hogy az ukrán háború kirobbanása óta nagyon lecsökkent az adományozók száma. Akinek volt miből adni, főként a menekülteket támogatta. Mára pedig a magas energia- és élelmiszerárak miatt csak kevesen tudnak jótékonykodni.

– Nagyon kérjük, aki tud, segítse a hátrányos helyzetűeket. Várjuk szervezetek és magánszemélyek felajánlásait, főként tartós élelmiszereket, de használt ruhákat, játékokat is, hogy mindenkinek jusson valami a karácsonyi asztalra, illetve a fa alá – hangsúlyozta.

A nemzetiségi önkormányzat december 3-án 300 kisgyermeknek mikuláscsomagot, december 20-án pedig 100 családnak tartós élelmiszert oszt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában