Dollárbaloldal

2022.11.30. 06:18

Hadházy Ákos állítja, ő nem fogadta volna el az amerikai pénzeket

Az országgyűlési képviselő a Magyar Nemzetnek azt mondta: információk hiányában nem tudja megítélni, mennyiben veszélyezteti a nemzetbiztonságot egy ilyen kampánytámogatás. Pedig a nemzetbiztonsági bizottság dokumentumai teljesen nyilvánosak.

Hadházy Ákos független képviselő érkezik az Országgyűlés mentelmi bizottságának zárt ülésére Budapesten, az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

– Az ön által hivatkozott videót nem láttam (nem követem Rákay Philip ilyen irányú tevékenységét, csak a közpénzből származó bevételeit), de a sajtóból már korábban értesültem az amerikai támogatás tényéről. Írtam is róla néhány gondolatot, ebből kiderül, hogy engem senki nem kérdezett meg róla annak idején, de ha megtették volna, azt mondtam volna, hogy ne fogadják el – válaszolt Hadházy Ákos a Magyar Nemzet kérdéseire. A korábban a Momentum színeiben politizáló, ma már független országgyűlési képviselőtől azt kérdezték, tudott-e a Rákay Philip által összegzett baloldali hazugságokról.

Hadházy nem tudja megítélni

Mint ismert, Rákay Philip vasárnap publikált egy videót, amelyben az Internet Archive – kvázi digitális levéltár – segítségével három ponton leplezte le a baloldal korábbi hazugságait. 

Hadházy Ákos a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, ő nem rendelkezik titkosszolgálati eszközökkel gyűjtött információkkal, ezért nem tudja megítélni, mennyiben veszélyezteti a nemzetbiztonságot egy ilyen kampánytámogatás – állította ezt annak ellenére hogy a nemzetbiztonsági bizottság jelentései teljesen nyilvánosak.

Hogyan vándoroltak a dollárok a nemzetbiztonsági bizottság szerint? 

Bár a Márki-Zay Péter-féle mozgalom 1,85 milliárd forintot kapott több részletben a tengerentúlról a Korányi Dávid vezette Action for Democracyn keresztül, a pénz nagy része nem maradt náluk – ez derül ki a nemzetbiztonsági bizottság honlapján a minap nyilvánosságra került anyagokból.

Korányi Dávidék egy harmadik pénzcsatornát is létrehoztak
Forrás: Magyar Nemzet

Több mint 1,4 milliárd forint ugyanis a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól tovább vándorolt a DatAdat-csoport számláira. Az Action for Democracy közvetlenül is pénzelte a Bajnai Gordon exkormányfő nevével fémjelzett DatAdat-csoportot, méghozzá 148 millió forinttal. 

Mindemellett azonban egy harmadik pénzcsatorna is nyílt a Korányi Dávid (Karácsony Gergely korábbi tanácsadója) által létrehozott pénzalap és Bajnai Gordonék cégcsoportja között, ez pedig az Oraculum 2020 Kft.-n át vezetett. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában