Illegális bevándorlás

2022.12.07. 15:50

Szegeden is találtak migránsokat

Csongrád-Csanád megyében 11 csoportban 251 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon, Röszkén, Szatymazon és Szegeden.

Suki Zoltán

Még mindig Csongrád-Csanád megyében a legtöbb az illegális bevándorló. Fotó: Havran Zoltán/MW

Összesen 306 határsértőt találtak a rendőrök kedden Magyarországon – tájékoztatott szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád megyében 11 csoportban 251 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon, Röszkén, Szatymazon és Szegeden. A szomszédos Bács-Kiskun megyében 16 migránsra bukkantak. Csongrád-Csanádban még további 433 embert sikerült megakadályozni abban, hogy törvénytelenül átlépje a magyar határt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, de papírjaik nem voltak. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy egy új bevándorlási törvénytervezetet mutatott be a súlyos migrációval küzdő francia kormány a nemzetgyűlésnek azzal a céllal, hogy az Emmanuel Macron államfő által meghirdetett "határozottság és humánum" jegyében konszenzust találjon az ellenzéki pártokkal a kérdésben. A javaslat két lényeges intézkedést tartalmaz: hatékonyabb fellépést a kitoloncolások végrehajtására a kiutasított külföldi állampolgárok esetében, illetve hatékonyabb társadalmi integrációt a menekültek és mindazok számára, akik Franciaországban maradhatnak. Ez utóbbi részeként a kormány a munkaerőhiánnyal küzdő ágazatokban jelenleg feketén dolgozó külföldiek helyzetét legalizálná, azaz munkavállalási és tartózkodási engedélyt adna számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában