Szegedi hírek

2022.12.08. 18:10

Önkormányzati bérlakásokat adtak át

Felújított önkormányzati szociális bérlakásokat és ifjúsági garzonlakásokat adtak át tegnap a szegedi városháza házasságkötő termében. Aki gyorsan elintézi a papírmunkát, akár még karácsony előtt beköltözhet az új otthonába.

Suki Zoltán

Fiatalok és rászorulók juthattak kedvezményesen lakáshoz.

Fotó: Török János

Újabb 30 felújított önkormányzati szociális bérlakás és 12 ifjúsági garzon talált gazdára tegnap Szegeden. Délután a városházán Botka László polgármester adta át az IKV-s pályázatok nyerteseinek az erről szóló dokumentumokat. Botka László elmondta, hogy a mostanival együtt már 806 család juthatott kedvezményesen bérelhető ingatlanhoz. A lakások 30 négyzetméterestől kezdődnek, és a bérleti díjuk 26 ezer forinttól indul. A fiatalok az ifjúsági garzonokat pedig 18 és 19 ezer forintért vehetik bérbe. A polgármester hangsúlyozta, hogy a szegedi pá­lyáztatás objektív, fokozottan figyelembe veszik például a gyerekek számát családonként. Az ingatlanok bérleti díja pedig negyede, ötöde a piaci árnak a polgármester szerint, aki hozzátette, hogy a jövőben is folytatni akarják a szociális lakásprogramot.

A lakások felújítását az önkormányzat ingatlankezelő cége, az IKV Zrt. végezte el. Ilyenkor kicserélik például a padlóburkolatot, a konyhaszekrényeket és a mosogatókat. A lakásokban a teljes elektromos hálózatot is felújítják, valamint kifestik az összes helyiséget. Ahol kell, a nyílászárókat is kicserélik.

Az IKV azon túl, hogy felújít és bérbe ad, időnként piacra is dob önkormányzati tulajdonú lakásokat. Nyáron írtuk meg, hogy összesen hat, köztük több nagy értékű bérlakás eladásáról döntött Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága. Mindez annak ellenére történt, hogy Botka László polgármester ha csak teheti, felelős gazdálkodásról beszél. Az akkori eladásokból több mint 200 millió forint folyhat be a város kasszájába. Az egyik a Honvéd téren van, és 32 millió 300 ezer forintot kértek érte. Egy Kárász utcai, 118 négyzetméteres lakásért 71 millió 900 ezer forintot, egy Kölcsey utcai ingatlanért 34 milliót, egy Dózsa utcaiért 78 millió 700 ezret, egy Boldogasszony sugárútiért pedig 16 millió 400 ezer forintot kap a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában