Kielcére figyelnek a szegedi szurkolók

2023.02.01. 16:57

Még nem tudni, ki lesz a Pick Szeged vezetőedzője

Óriási lázban követik a kielcei fejleményeket a szegedi szurkolók. Nagyjából két hete robbant a pletykabomba a lengyel médiában, hogy a 2016-os Bajnokok Ligája-győztes csapat sztáredzője, Talant Dujshebaev, valamint két fia, Alex és Daniel az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatába igazolhat. A helyzet változatlannak tűnik, a kielcei elnök keresi a megoldást – hiányzik a költségvetés egyharmada – , közben pedig Szegeden továbbra sem ismert a következő szezon vezetőedzője. Az idő pedig telik, vészesen.

Becsei Dávid

Juan Carlos Pastor a szezon végén elköszön Szegedtől. Addig még sok feladata van, utódja viszont még nincs a kispadon.

Fotó: Karnok Csaba

A legfontosabb kérdés még nem dőlt el. Miután október végén a Pick Szeged és a Juan Carlos Pastor, Marko Krivokapics kettős szerződést bontott egymással a szezon végével, rögtön elindultak a találgatások. Néhány héten át a Paris Saint-Germain edzője, Raúl González tűnt a legnagyobb esélyesnek sajtóhírek szerint a Tisza-parti kispadra. Ehhez viszont arra lett volna szükség, hogy a francia sztárcsapat megkaparintsa a Dinamo Bucuresti trénerének, Xavi Pascualnak az aláírását. Ez nem sikerült, ugyanis a spanyol tréner 2026 nyaráig hosszabbított a román bajnokkal, és nagy terveket szövöget. Nemrég a román prosport hírportál arról írt, hogy a Dinamo a szegedi Rosta Miklóssal erősíti meg a játékoskeretét, 2024-től pedig a veszprémi kapussal, Vladimir Cuparával. 

Mindezek után január elején kapott szárnyra a pletyka, miszerint az OTP Bank-Pick Szeged ajánlatot tett Talant Dujshebaev asztalára, hogy irányítsa a csapatot a következő idénytől. Valószínűleg vele tartana a lengyel média értesülései szerint a 30 éves jobbátlövő, Alex Dujshebaev, és a 25 éves balátlövő, Daniel Dujshebaev. A legfrissebb cikkek már arról írnak, mellettük még a francia vb-ezüstérmes balszélsőnek, Dylan Nahinak ajánlata van Szegedről. Az apropót a lengyel klub nehéz helyzetbe kerülése szolgáltatta, ugyanis kiszállt a finanszírozásából a névadó sörgyár, így nagyjából harminc százalékos lyuk tátong a költségvetésben. 

Január 31-ig kapott haladékot a klub a csapattól a helyzet rendezésére. Ezután kiadtak egy közleményt, aminek a lényege, hogy március végéig meghosszabbították a megoldás keresését, vagyis próbálnak időt nyerni. 

Szegeden viszont egyre fogy az idő. Hivatalosan még nincs vezetőedző, több játékosnak lejár a szerződése. Eddig mindössze egyetlen érkezőről rántották le a leplet, az Elverum norvég válogatott kapusa, Emil Kheri Imsgard 2026 nyaráig kötött szerződést a magyar bajnokkal. Szükség lehet viszont balszélsőre – Blonzot a dán GOG-vel hozták hírbe –, jobbszélsőre – Radivojevics Montpellier felé veheti az irányt állítólag –, beállóra, valamint jobbátlövőre is, ha Kent Robin Tönnesen nem ír alá újabb szerződést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában