Egyetemi tanár háza égett Szegeden - fotók a helyszínről

A lángok a Szél utcában csaptak fel.

delmagyar.hu

A tető szinte teljesen megsemmisült. Fotó: Karnok Csaba

Nagy robajlás, és hatalmas füst miatt rohantak az utcára a szegedi Szél utcában lakók hétfőn dél körül. Egy lakóház teteje gyulladt ki, ami körülbelül 100 négyzetméteren égett. Helyszínen lévő tudósítónk elmondta, hogy az oltáshoz két tűzoltóegység érkezett a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik több vízsugárral kezdték a tűz oltását. Közben a mentőket is a helyszínre riasztották. 

Kiderült, hogy az egyébként nem lakott épület tetejére korábban napelemeket szereltek. Tudtunk beszélni a ház tulajdonosával is. Véha Antal, aki a Szegedi Tudományegyetemen tanít azt mondta, hogy felesége, és a szomszédja vette észre a tüzet, akik azonnal szóltak a tűzoltóknak. Azt gyanítják, hogy a napelemrendszer hibája miatt csaphattak fel a lángok. 

Véha Antal és családja nem ebben a házban, hanem a mögötte lévőben lakik, amit a tűzoltóknak sikerült megmenteni, arra nem terjedtek át a lángok. A tulajdonos azt is elmondta, hogy a napelemeket körülbelül három éve szerelték fel a tetőre, de eddig semmilyen probléma nem volt velük. A tüzet körülbelül két óra alatt sikerült megfékezni, de az anyagi kár jelentős. A mentőkre viszont szerencsére nem volt szükség, senki sem sérült meg. Hogy pontosan mi okozta a tüzet, azt még vizsgálják.

Fotó: DM
Forrás: Olvasói fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában