Erőszak

2023.05.30. 06:51

A baloldal eszközként használja a kiskorúakat a tüntetéseken

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kedden újabb „pedagógustüntetést” tartanak. A lapnak nyilatkozó elemző szerint a baloldal kihasználja a fiatalokat a saját támogatottságszerzési kísérletei során.

MW

A diáktüntetés résztvevői vonulnak a Szent István körúton az Oktogonhoz 2023. május 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az elmúlt időszak baloldali tüntetéseinek megszokott elemévé vált az erőszakos fellépés, ezért a soron következő eseményen sem lesz meglepetés, ha a résztvevők ismét hatósági személyekre támadnak vagy rongálni kezdenek. Ez annak köszönhető, hogy a háborúpártiságuk miatt kétségbeejtő népszerűségi indexű baloldali politikusok abban látják a kiutat nehéz helyzetükből, hogy valamilyen feltűnő, formabontó mutatvánnyal állnak elő, és mindenáron kemény reakciót akarnak kicsikarni a rendőrségtől, emiatt provokálnak – mondta a Magyar Nemzetnek Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője arról, hogy keddre újabb pedagógustüntetést szervez a Tanítanék Mozgalom és a noÁr mozgalom. 

 

Ismert: ezek a tüntetések bár elvileg a pedagógusok jogállásáról szóló törvényről szólnak, arról azokon valójában alig esik szó. Az viszont forgatókönyvszerűen megismétlődik, hogy a felhergelt diákok szánt szándékkal nekirontanak a rendőröknek, a baloldal és médiája, illetve a Soros-féle „civilek” pedig úgy tálalják mindezt, hogy a kormány „veri a gyerekeket”. Már az ügyészség is vizsgálatot indított egyébként a május 19-i, erőszakba torkollt diáktüntetéssel összefüggésben.

 

A tüntetések nem a reprezentációról szólnak, hanem inkább a baloldal támogatottságszerzési kísérleteiről. Ennek egyik eszköze, hogy kiskorúakat tolnak az első sorokba, hiszen az ellenzéki pártok kifogytak a népszerű politikusokból

– mondta Zila János. 

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában