Szegedi hírek

2023.06.02. 20:58

Zsíros kenyér a legolcsóbb menü a Deja Vu-n – Fotók, Videó

Egykori tinibálványok, a Blue nevű fiúbanda tagjai voltak a Deja Vu Fesztivál második napjának legnagyobb sztárjai. De nem okozott csalódást a Kozmix sem, akik nélkül nincs is retrofesztivál Szegeden.

T.K.

Pénteken késő estig a magyar előadóké volt a főszerep. Fotó: Török János

Közel telt házas volt a Deja Vu Fesztivál nyitónapja. Már csütörtökön rengetegen akartak bulizni a Partfürdőn. Aznap Thomas Anders volt a legnagyobb sztár, a Modern Talking slágereit rengetegen énekelték végig vele. Pedig nem feltétlen ő volt a húzónév, az Eiffel 65 azonban többeknek csalódást okozott azzal, hogy jelentős késéssel indította el buliját, és mindössze fél órát zenélt. A szervezőktől másnap megtudtuk: Thomas Anders élő produkció­ja után a tervezettnél hosszabb volt az átállás, hiszen mindkét előadó saját technikusokkal dolgozik, így az Eiffel 65-stáb csak azután tudott elkezdeni szerelni, hogy az előző csapat lepakolta felszereléseit. Az olasz elektronikus együttes pedig eleve csak félórás bulit vállalt, vagyis nem a csúszás miatt lett rövidebb a koncertjük. 

De ez péntekre már feledésbe is merült, hiszen a retro parti robogott tovább. Egyértelműen sokkal többen voltak ezen a napon, mint az előzőn: 8 óra után már a terület elejéig visszatorlódott a tömeg, mely addigra teljesen megtöltötte a színpad előtti teret, sőt a hátsóbb részeket is. Késő estig a magyaroké volt a főszerep: Kozso és az Ámokfutók, a Bonbon és az Irigy Hónaljmirigy kellően megalapozták az első külföldi sztárnak,  Panjabi MC-nek a hangulatot, aki egy indiai–angol DJ-szettel érkezett. Utána Náksi pörgette fel a hangulatot, majd jöhetett az örök kedvenc Kozmix. A hódmezővásárhelyi származású Lányi Lalát és zenésztársát, HoZso-t a szervezők mindig elsőként hívják, nem véletlenül. A formáció másfél év múlva lesz 30 éves, de még mindig hatalmas partit tudnak kerekíteni. A 49 éves frontember most is úgy ugrál a színpadon, mint pályájuk elején, az idő múlását talán csak az jelezte, hogy szinte egyetlen számukat sem futtatták végig, félórás bulijuk inkább egy zanzásított mixe volt életművüknek, kellően sok lassú betéttel biztosítva a pihenőt a fiúknak. Ők egyébként szinte már otthon érzik magukat ezen a fesztiválon, ahonnan nem is mentek el fellépésük után, hanem rajongóikkal a VIP szekcióban buliztak tovább.

Eközben már DJ Sahs! állt a keverőpult mögött. Ő pár évvel ezelőtt egyszer már tartott egy hasonló bulit Szegeden, most sem okozott csalódást a táncos kedvű fesztiválozóknak. Fiatalok és idősek egyaránt önfeledten ugráltak az ismert slágerek remix változataira. Az est végén pedig érkeztek az egykori tinibálványok, a Blue tagjai, akik az est legjobban várt fellépői voltak. A legszerencsésebbek egyébként akár minden külföldi előadóval találkozhattak a városban, hiszen koncertjük előtt egy itteni szállodában pihentek meg, majd oda is tértek vissza, vagyis mindannyian Szegeden töltötték az éjszakát.

Szétnézve a fesztiválon azt láttuk, hogy ha valaki enni-inni is szeretne bulizás közben, nem árt, ha alaposan feltölti kártyáját. A legolcsóbban zsíros kenyérrel lehet jóllakni, de annak darabja is 400 forintba kerül. Egy porcukros gofri 1000, egy sima lángos 1500 forint. A hamburgerek 2500–3500, a gyros pitában 3000, tálon 4500 forint. Aki szomjas – és nem alkoholra vágyik –, az pedig 888 forintért kap 3 deciliter üdítőt vagy ásványvizet. 

A buli zárónapja a mai lesz, amikor érkezik Bellini, Dr. Alban, Alexandra Stan és Inna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában