Költségvetési csalás miatt

2024.03.28. 14:34

Gyanúsítottként hallgatták ki Iványi Gábort és Gurmai Zitát

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Iványi Gábor lelkészt és Gurmai Zita szocialista országgyűlési képviselőt csütörtökön – tudatta Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az MTI-vel közleményben csütörtökön.

MW

Márki-Zay Péter, Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója, Donáth Anna, a Momentum elnöke, Jakab Péter

Forrás: Metropol

Fotó: Nagy Zoltán

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatta ki a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a két gyanúsítottat.

Az eljárás eddigi adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán 

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatott nyomozásban a hatóság tagjai 2022. február 21-én Budapesten, a VIII. kerületben, egy egyesület központjaként működő ingatlanban kutatást, lefoglalást végeztek.

Az eljáró pénzügyőrök tájékoztatták az érintett szervezet vezetőjét, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény szerint az eljárási cselekményen a hatóság tagjain és a jegyzőkönyvvezetőn kívül csak az érintett szervezet vezetője és jogi képviselője lehet jelen.

A megalapozott gyanú szerint Iványi Gábor mint a szervezet vezetője a többször elhangzott tájékoztatás ellenére a sajtó képviselőivel és más személyekkel kívánt bemenni a kutatás helyszínére.

Ezt elősegítendő Iványi Gábor és a felhívására a jelenlévők - köztük dr. Gurmai Zita országgyűlési képviselő és egy európai parlamenti képviselő - a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták

– írták.

A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését, és panasszal éltek a gyanúsítás ellen – közölte a KNYF.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában