Helyreállt a szolgáltatás

2022.05.17. 11:14

Csőtörés volt a Bercsényiben

Távfűtési vezeték javítása közben történt a baleset.

Török Tímea

Frissítés 4: Értesüléseink szerint 17 órára helyreállt a vízszolgáltatás. 

Frissítés 3: Nem szolgáltatói hiba okozott csőtörést Dunaújvárosban a Bercsényi utcában május 17-én, válaszolta a Dunaújvárosi Hírlap/duol.hu megkeresésére a Mezőföldi Regionális Viziközmű Kft (továbbiakban: Mezőföldvíz Kft.). 
 A víziközmű-szolgáltató rekordgyorsasággal kezdte meg a hiba elhárítását és a vezeték javítását, ami után várhatóan 17.00 órára helyre áll a vízszolgáltatás a csőtörés miatt kiesett körzetben.
A meghibásodás akkor következett be, amikor a Mezőföldvíz Kft.-től független vállalkozó tervezett távhővezeték rekonstrukciós munkákat végzett az utcában. A távhővezeték munkagödrének feltárása közben egy munkagép megsértette a 400 mm átmérőjű vízvezetéket. 
 A Mezőföldvíz Kft. szakemberei alig 5 perc múlva a hiba bejelentése után a helyszínre érkeztek és megkezdték a vezetékjavítási munkálatokat, illetve a hálózat zárását. Munkájuknak köszönhetően csak fél órára szünetelt a szolgáltatás a környéken, végül pedig csupán öt fogyasztó maradt víz nélkül tartósabban. A hiba elhárításával várhatóan - ,ahogy fentebb írtuk - délután 17:00 órára végeznek a szakemberek.
A Mezőföldvíz Kft. a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a minőségi szolgáltatásra a városban, a tőle független okozott kellemetlenség idején tanúsított türelmet pedig megköszöni a fogyasztóknak. 
 

Frissítés 2: A helyszíni tájékoztatás szerint 11:10 óra körül megszüntették a vízfolyást. Az eset következményeként leesett a víznyomás és leürült a víz. Emiatt a város több pontjáról érkezett bejelentés részleges vízhiány miatt. A vizet a Bercsényi út és a Bocskai utca között zárták ki. A szakemberek jelenleg is dolgoznak a hibák feltárásán, ezt követően pedig megkezdődik a tényleges javítás. Mivel az esetnél markoló is dolgozik forgalomkorlátozásra kell a számítani. 

Frissítés 1: a térségben a csőtörés miatt zavaros a víz, ahogy arról az alábbi videó is tanúskodik

A Dunaújvárosi Hírlap és a duol.hu értesülései szerint a gondot az okozta, hogy a vízcsövet nem tűntették fel a közműegyeztetések során. Az esetnél már ott vannak a Mezőföldvíz szakemberei is akik utcáról utcára járva zárják el a vizet, hogy megszüntessék a víz kifolyást.

Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában