Dunaföldváron városnap volt

2022.05.22. 15:32

Különleges születésnapon jártunk - Galériával

Dunaföldvár várossá avatásának 33. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen jártunk, amelyet a történelmi idők helyi tanúhelyén, csodálatos környezetben a Vár udvarán, a szabadtéri színházukban ünnepeltek az elmúlt péntek este.

Balogh Tamás

Az eseményen a Tolna Megyei Kormányhivatalból Szántóné dr. Novák Eszter, a Paksi Járási Hivatalvezető asszony is megjelent. Dunaföldvár városát Horváth Zsolt polgármester, dr. Süveges Árpádné alpolgármester, dr. Boldóczki Krisztina jegyző és a képviselő testület megjelent tagjai képviselték.

Dr. Süveges Árpádné alpolgármester (b) Dr. Kuti István (k) Horváth Zsolt (j) Fotó: Balogh Tamás

Az ünneplő közönséget a Horváth Zsolt polgármester köszöntötte, aki az elismeréseket dr. Süveges Árpádné alpolgármesterrel közösen adta át. A programot az Appelshofferné Rabóczki Anikó - Appelshoffer János, valamint Fafka Júlia - Nagy Marcell párosának néptánc, majd a LÖFAN Mazsorett csoport darabjai, aztán egy másik műfajt képviselve, Tábori Emese ének és Berek Dániel zongora duettje tette teljessé.

Az ünnepi köszöntőt követően adták át az önkormányzat által adományozott elismeréseket. 

A „Dunaföldvár Gyermekeiért” díjat, a felnövekvő nemzedék nevelésében kiemelkedő eredményt elérő és a munkáját negyven éven át elismerésre méltóan végző Fehérné Keserű Katalin, a Magyar László Gimnázium intézményvezetője kapta, aki Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen biológia-kémia szakos középiskolai tanárként végzett. A Gimnázium az életének meghatározó alakja: hiszen a diplomája átvétele 1982 óta az intézmény pedagógusa, 2019 óta pedig az intézményvezetője.

A Dunaföldvár Sportjáért díjat a Dunaföldvári Kajak-Kenu Egyesületnek adományozták, amelyet az egyesület képviselője Csányi Gergő vett át.

A „posztumusz Dunaföldvár Sportjáért kitüntetés” díjazottja, Kerekes Péter lett, akinek kiemelkedő szerepe volt a város kézilabda és atlétikai sportéletében. Az elismerést a fia, Kerekes András és Marton Anna vették át.

Dunaföldvár Város Önkormányzata 2022-ben két Dunaföldvárért Emlékérem és egy Posztumusz Dunaföldvárért Emlékérem odaítéléséről döntött. 

Dunaföldvárért Emlékérem” kitüntetésben részesítették Horváth Irént, számos a várost érintő civil kezdeményezés elindítóját, lokálpatrióta tevékenysége, szemlélete elismeréseként.

„Dunaföldvárért Emlékérem” kitüntetésben részesítették Dr. Kuti István rendőr ezredest, rendőrségi főtanácsost, Dunaföldvár közbiztonságának szolgálatában végzett lelkiismeretes, magas színvonalú munkája elismeréseként.

Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 

„posztumusz Dunaföldvárért Emlékérem” kitüntetésben részesítette a néhai Molnár Tamás Istvánné Berke Éva Erzsébetet, a rászorulókon való folyamatos segítségnyújtás, az általa megszervezett ötletes családi programok lebonyolítása elismeréseként. A díjat Molnár Tamás vette át.

Dunaföldvár Városa és Önkormányzata számára nagyon fontos a településen és környékén működő vállalatok, vállalkozások által nyújtott támogatásuk és az adójuk, amivel azok lehetőséget adnak a település folyamatos fejlődésére. A kiemelkedő teljesítményüket elismerő okleveleiket a cég vezetők, illetve a képviselőik vették át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában