Kedden újabb döntést hozott a Helyi Választási Bizottság

2022.05.25. 08:00

Eddig három párt állított jelöltet

Július 3-án időközi választást tartanak városunkban a 2-es számú választókörzetben, mert Utassy Éva, a Rajta Újváros! Egyesület képviselője 2021. április 21-én elhunyt, ezáltal megüresedett ott a közgyűlési mandátum. A Helyi Választási Bizottság (HVB) több ülést is tartott a témában, a legutóbbit kedden kora délután.

Brousil Csaba

Kedden kora délután ült össze a Helyi Választási Bizottság az időközi választás kapcsán Fotó: LI

Dunaújváros 
Május 23-án dr. Molnár Krisztián, a Fidesz választókerületi elnöke bejelentette, hogy a Fidesz–KDNP Lőrinczi Konrádot jelöli az időközi választásra a pártszövetség színeiben. Őt a május 24-i helyi választási bizottsági ülésen nyilvántartásba is vették. A május 20-i ülésen a bizottság szintén nyilvántartásba vette a Megoldás Mozgalmat, mint jelölő szervezetet, valamint Badó Pétert, mint a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltjét. A május 16-i bizottsági ülésen a Fidesz – Magyar Polgári Párt és a Kereszténydemokrata Néppárt nyilvántartásba vétele történt meg. 
Ezt pár nappal megelőzően Pintér Tamás polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Rajta Újváros! Egyesület Novák Istvánnét indítja az időközi választáson. A HVB a május 17-i ülésén Novákné képviselő-jelölti nyilvántartásba vételére is sor került. A május 6-ai ülésen szintén jelölőszervezet nyilvántartásba vétele volt napirenden, ekkor a Mi Hazánk Mozgalom esetében döntöttek és vették nyilvántartásba a szervezetet. 
A május 2-án tartott ülésen a bizottság nyilvántartásba vette a Magyar Munkáspártot és a Rajta Újváros! Egyesületet, mint jelölő szervezeteket. Fontos határidő lesz május 30-a, aznap ugyanis a választási bizottság megállapítja a jelöltek szavazólapi sorrendjét. A választási kampány pedig július 3-án este hét óráig tart majd. A jelölő szervezetek által az utcákon elhelyezett választási plakátokat augusztus 2-ig kell majd eltávolítaniuk a pártoknak. A 2-es körzet választásra jogosult polgárainak száma ezen a voksoláson 3540 fő lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában