Ítélet született

2022.05.25. 16:00

Kiraboltak egy ittas férfit Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki két társával 2019. október 17-én kirabolt egy ittas férfit.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott és társai az utcán megállították a sértettet azért, hogy pénzt szerezzenek tőle. A vádlott megkérdezte a sértettet, hogy van-e pénze, amelyre a sértett azt válaszolta, hogy nincs nála készpénz. Ekkor a férfi és társai karjainál fogva megragadták a férfit, az árkádok alá egy kapualjban a falhoz szorították és folyamatosan fenyegették. Miután a sértett nem reagált a fenyegetésre, megfordították, kigombolták a nadrágját, és tovább fenyegették. A vádlott ekkor a megfélemlített férfi válláról levette a hátizsákját, abból kivette a bankkártyáját, a mobiltelefonját és a töltőjét, majd a sértettet a tarkóját ütve arra kényszerítették, hogy az egyik bankautomatából vegyen fel 1.000 forintot. 

Az ügyészség vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást, továbbá annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában