Megtelt a szociális intézmény udvara

2022.06.28. 14:00

Közösséget összekovácsoló kulcsolódás volt

Török Tímea

A gasztromegmérettetésen összesen tizennégy csapat indult, és mindenki nyert

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kulcs - Közösségi rendezvényre invitálták a helyieket a szociális intézmény területére június 25-én délelőtt 10 órától 24 óráig. 
Sok résztvevős, színes programok kínálatával várták az érdeklődőket a település civil szervezetei szombaton. Voltak sport- és helytörténeti programok, kézműves vásár, pónilovaglás, népi játékok, a Joy & Co kutyaiskola bemutatója, tüzes ételek viadala – nem kevesebb, mint tizennégy csapat részvételével –, és a nap végén neonparádés vidámság, diszkó is szerepelt a kínálatban. 
A főszervező a KUBAK, a Kulcsi Baráti Kör elnevezésű szervezet volt, amely pályázati forrásból kezdett el a közösségépítő rendezvényen dolgozni. A szervezőmunkának és a rendezvénynek az elmúlt esztendőben a pandémia is útját állta. 
Pedig a nagy múltú szervezet nem titkolt célja a rendezvénnyel az volt, hogy a település rohamosan növekvő lakossága ne csak esetlegesen találkozzon, hanem megismerhessék egymást. Így aztán idén újra belevágtak a rendezvényszervezésbe. 
A szombati esemény megnyitója délelőtt 10 órakor volt. Beszédet mondott a KUBAK elnöke, Oberrecht Tamás, őt Molnárné Lukács Anita és Deák Ibolya követte. A megnyitó után a főzőverseny késedelem nélkül, azonnal kezdetét vette. 

A szervezők erőnlétének biztosításához Ambrus Péter készítette az aratólevest. A gasztromegmérettetés szakmai zsűrizését Paszuly séf (Schwarzenbarth Zoltán) elnökletével, Molnár Gergely és Márkovics Róbert végezte. Minden csapatot díjaztak a kitűnő teljesítményért és ajándékkal jutalmazták. 
Három kategóriában, kanalasok, villások és tüzes ételek közül, három csapatot emeltek ki különdíjra. A Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület csapatát a kőlevesükért, látványos és különleges tálalásért, harmonikus ízvilágért. Az Orbán család csapatát csikós tokányukért, a helyszínen szaggatott, különleges kapros-juhtúrós galuskájukért. Buzás Gábor csapatának Kulcsi cseppentő elnevezésű ételét (hevített palóc öntöttvas eszközzel készített, füstölt húsos szendvics) találták a legtüzesebbnek. A közönség szavazatát Molnár Gergely csapata nyerte el füstös smokerükkel. 
A fesztiválhangulatot a szervezők szándéka szerint sajátos teraszok színesítették sok szórakozási lehetőséggel kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 
Egész nap kellemes zene biztosította a szórakozást, este hagyományos Szent Iván-éji tűzugrás és neonfényes utcabál fokozta a hangulatot. 

Szombaton rengeteg program és igazi fesztiválhangulat volt
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában