Korzó a főutcán

2022.07.02. 13:29

Sugárúti Fesztivál a Vasmű úton – Kezdeti lépések - Galériával

Szombaton délelőtt elkezdődött a Sugárúti Fesztivál a forgalom elől ideiglenesen elzárt Vasmű út flaszterén. Babzsákok, padok, pogácsával, rágcsálnivalóval, gyümölcsökkel és üdítőkkel megterített asztalok várták az érdeklődőket.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Az eseménysorozatot hivatalosan Mezei Zsolt alpolgármester nyitotta meg, aki visszaemlékezett arra az időszakra, amikor még nagy élet volt a Vasmű úton. Szóba került az egykori dohánybolt, az édességárus üzlet, a Sport-Játék-Fotó feliratú szaküzlet és a Napsugár cukrászda is. 

Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy azokat az időket, az akkori emlékeket lehetetlen visszahozni, de az emlékek felidézését meg kell próbálni, mely ennek a fesztiválnak a fő célja. Mint mondta szeretnék, ha ez az esemény hagyományt teremtene és jövőre is megvalósulna a dunaújvárosiak világtalálkozójával egybekötve. Megköszönte a városi kulturális intézmények és a civil önkéntesek szervezőmunkáját, amely nélkül ez a fesztivál nem jöhetett volna létre. 

Sajnos a nyitásnál még csak lézengtek a városlakók, talán a meleg miatt, talán a nyaralás miatt vagy talán egyéb bokros teendőik miatt kevesen voltak délelőtt, remélhetően ahogy haladnak a programok egyre többen lesznek kíváncsiak a Vasmű úti eseményekre. 10 órakor elindult a Horváth Tamás vezette Muki-túra, már kihelyezte a múlt Vasmű útját felidéző paravánjait a József Attila Könyvtár és a különböző árusok is elkezdtek kipakolni. 

Délután egyre több program lesz, ezekről ide kattintva olvashat bővebben, illetve jelentkezünk még a nap folyamán a Vasmű útról képgalériákkal és rövid írásos helyzetjelentésekkel is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában