A beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők

2022.07.04. 15:53

Újraélesztettek egy férfit a strandon

Székesfehérváron kérték a mentők gyors segítségét egy 55 év körüli férfihez, aki a helyi strandon merült el a víz alá a hétvégén.

Horváth-Buthy Lilla

20220510 Székesfehérvár, Mentőállomás, mentősök napja, újraélesztés, Legyél te a hős. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

Több szemtanú is a segítségére sietett, azonnal mentőt hívtak, majd miután sikerült a fuldoklót kivinni a partra, a tapasztalt mentésirányító instrukciói szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. Szerencsére egy szabadnapos orvos is épp ott volt, aki rögtön megkezdte az újraélesztést, melyhez a strandon található félautomata defibrillátort is használta. Perceken belül helyszínre érkezett a mentő is: emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett szakszerű mellkasi nyomásoknak köszönhetően rövid időn belül sikerre vezetett. A beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők - számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában