Horgászversenyt rendeztek a legkisebbeknek

2022.07.05. 19:00

A horgászegyesület kezdeményezése már csaknem évtizedes hagyománnyá alakult

Kulcs - Július 2-án, szombaton a Kulcsi Horgász és Természetvédelmi Egyesület horgászversenyt rendezett gyerekeknek. A jelentkezők a Duna horgászboltban regisztrálhattak a versenyre.

Török Tímea

Múlt szombaton nyüzsgő élet volt a Duna Hullám utca alatti szakaszán Fotó: LI

Fotó: LI

A békés viadalt kilencedik alakalommal a Duna Hullám utca alatti szakaszán rendezték, kifejezetten a 3–14 év közötti korosztálynak. 
A gyülekező reggel 8 órakor volt a vízparton. Idén rekord­számú kis horgász érkezett, összesen huszonnégyen versenyeztek. A szervezők zsíroskenyér-reggelivel és rengeteg finomsággal – a Vidám Emberek Közössége és más kedves egyesületi tagtárs és segítő jóvoltából – várták az ifjú horgászokat és a szurkoló szülőket. Mivel mindenki csak érvényes horgászengedéllyel vehetett részt a versenyen, ezért a verseny előtti ellenőrzés és adminisztrálás után jelölték ki és foglalták el a horgászhelyeket, majd kezdetét vette a halfogó versengés. 

 

A gyermekhorgászverseny szabályai szerint a felnőttek csak szerelni, csalizni, esetleg a leszakadt, beakadt horgok kigubancolásánál segíthettek, a legkisebbeknek leszedhették a halakat is. A gyerekek a rekkenő hőség ellenére is kitartóan horgásztak és néhány igazán nagyszerű zsákmány is horogra akadt. 
Az eredményhirdetés 11 órakor kezdődött, ahol mindenkit megdicsértek sportszerű versenyzéséért, mindenki kapott érmet és oklevelet is a kellemesen eltöltött délelőtt emlékére. 
A legügyesebb kis horgászok külön elismeréssel és ajándékokkal is gazdagodtak. Idén a kulcsi gyermekhorgászverseny első helyezettje Posch Vince lett, a második legjobb Galina Anna, és a dobogó harmadik fokára Antal Gergő állhatott fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában