Hagyományőrzés

2022.07.07. 09:00

Könnyes búcsúval ért véget a XXXII. Selmeczi Diák Napok

A Selmeczi Diák Napok egyfajta nagyszabású bursch találkozó, színes programokkal, mely forgószínpad jelleggel minden évben máshol kerül megrendezésre. Ciklikusan minden 5. évben Dunaújvárost éri a megtiszteltetés, hogy házigazdaként fogadja a vendégeket. A programok a hagyományok felelevenítéséül szolgálnak és a testvérvárosok közötti kapcsolatot erősítik.

duol.hu

A rendezvény megnyitóján Dr. Pázmán Judit, a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, valamint Fülöp Hunor, a 2021/2022-es év Valéta Bizottságának elnöke mondtak köszöntőbeszédet.

A hivatalos megnyitó végén Dr. Molnár László a.: Laci bácsi emlékére elénekelték a „Tavaszi szél vizet áraszt” című nótát a résztvevők. Az 1. napot egy szabadtéri táncházzal zárták a lelkes vendégek, mely önfeledt hangulatban telt. A fesztivál 2. napján sok színes programban vehettek részt az érdeklődők, mint például a Cantus verseny. A vacsora is minden nap derűs hangulatban telt, mivel finom ételek és jó társaság jellemezte a rendezvényt. Péntek este egy bállal zárult a nap, így lehetőségük nyílt mélyebb szintre emelni az új, ám életre szóló barátságokat.

Vezetett beszélgetésekre is sor került, hiszen ez lehetőséget biztosít a fiatalabb generáció számára, hogy a Firmáiktól első kézből ismerjék meg a régmúlt hagyományait. A hagyománytörténeti vetélkedő során a testvérvárosok összefogtak és együttes erőkkel mérettették meg tudásukat. A szervezők egyedülálló lehetőségeket kínáltak a résztvevőknek. Szombat este a hagyományokhoz híven Szakestélyt tartottak, ahol a Selmeczi Diák Napok alapítója is megtisztelte résztvevőket jelenlétével.

A 4 napos 32. Selmeczi Diák Napok sok szép emlékkel és új barátsággal zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában