Zavartalan ünneplés

2022.07.07. 12:50

Megtartotta első ülését az augusztus 20-i ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs

Megtartotta első ülését az augusztus 20-ai Szent István-napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs csütörtökön Budapesten.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a testület vezetője az ülés után elmondta, az elmúlt években nemcsak az állami ünnepek, hanem a magyarországi világrendezvények is bebizonyították: rutinos, felkészült szervezői tudás áll rendelkezésre, amely garantálja, hogy mindenki zavartalanul és biztonságban ünnepelhesse Magyarország születésnapját.

Emlékeztetett: a kormány az elmúlt 12 évben kialakította azt a módszertant és eljárásrendet, amellyel az augusztus 20-ai rendezvénysorozatot magas színvonalon és a legnagyobb biztonsággal szervezhetik meg. Az operatív törzsben minden olyan szervezet, intézmény képviselteti magát, amelynek a Szent István-napi programokkal dolga van. A következő másfél hónapban az érintettek folytatják munkájukat.

Az operatív törzs vezetője azt mondta: az előkészületek rendben folynak. Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A látogatókat augusztus 18-21. között mintegy 20 programhelyszínen több száz programelemmel várják. Köztük - mint fogalmazott - "Európa legnagyobb tűzijátékával", amely bemutatja az ezeréves magyar állam történelmének jelentős momentumait, a nemzeti identitás fontosabb elemeit. A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között.

Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz - emelte ki Kovács Zoltán.

Idén sem maradnak el a hagyományos állami programok sem: a tisztavatás, a légiparádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem. Ezek mellett sok egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget, "igazi fesztiválhangulatot ígérnek" a szervezők a Szent István-napi programsorozaton.

A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu weboldalon található.

Az államalapítás és Szent István király emlékére augusztus 20. a hivatalos állami ünnep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában